• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Japon Firmalara Mesaj Verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 8-12 Mayıs 2012 tarihleri arasında Japonya'ya bir ziyaret gerçekleştirecek. Bakan Ergün, aralarında Toyota, Honda, Nissan, Mitsubishi, Fujitsu, Sony, Panasonic, Toshiba, Nec'in de aralarında bulunduğu Japon firmalarının üst düzey yöneticilerini Türkiye'de yatırıma davet ederek ''Türkiye, yatırımcılar için en güvenilir limanlardan biri. Bu fırsatı kaçırmayın'' mesajı verecek.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Ergün Tokyo'daki temasları kapsamında Japonya'nın dev firmalarının üye olduğu ''Türkiye-Japonya Ekonomi Komitesi'' üyeleriyle buluşacak. Aralarında Toyota, Honda, Nissan, Mitsubishi, Fujitsu, Sony, Panasonic, Toshiba, Nec'in de aralarında bulunduğu dünyaca ünlü Japon firmalarının üst düzey yöneticileriyle bir araya gelecek olan Ergün, Japon devlerine üç önemli başlık altında sunum yapacak.

Bakan Ergün, Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan yeni teşvik paketi, Fatih Projesi ve yerli otomobil konularında Japon işadamlarına sunum yapacak. Japon firmalarını Türkiye'de yatırıma davet edecek olan Ergün, yeni teşvik paketinin yatırımcılara sunduğu avantajları birinci ağızdan anlatacak.

 

Ergün ziyarette, ''Türkiye, yatırımcılar için en güvenilir limanlardan biri. Yeni teşvik paketimiz, Türkiye'de yatırım yapacak olan yatırımcılara cazip imkanlar sunuyor. Bu fırsatı kaçırmayın'' mesajı verecek.

 

Japon firmalarına ''Fatih Projesine de katılın'' çağrısı yapacak olan Ergün, Japonya'nın elektronik şirketlerine projenin detaylarını anlatacak. Türkiye'de yatırımı olan Toyota, Honda gibi Japon otomotiv firmalarından Türkiye'deki üretimlerini arttırmalarını isteyecek olan Ergün, yeni teşvik sisteminin bu alanda cazip destekler ve imkanlar sunduğunu anlatacak.

 

Bakan Ergün, Nissan gibi Türkiye'de yatırımı olmayan Japon otomotiv firmalarını da Türkiye'de yatırıma davet ederek, tüm otomotiv firmalarını ''yerli otomobile katılın'' çağrısı da yapacak.

 

Ceo'larla Başbaşa Görüşme
Ergün, Japonya'daki temasları kapsamında Toshiba Üst Yöneticisi (CEO) Norio Sasaki, NEC CEO'su Nobuhiro Endo, Mitsubishi Electric CEO'su Kenichiro Yamanichi, Toray International CEO'su Hiroshi Honjiile de bir araya gelecek.

 

Bakan Ergün, Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı Hirofumi ve Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yukio Edano ile görüşecek.

 

Temasları kapsamında Davos Zirvesi gibi her yıl Bilim ve Teknoloji Toplumu Forumu düzenleyen, bilim ve teknoloji alanında ilgili bakanları, hükümet yetkililerini, şirketleri ve akademisyenleri bir araya getiren organizasyon Bilim ve Teknoloji Toplumu Forumu Başkanı Koji Omi ile de bir görüşme yapacak.

 

Japonya'nın İlk Astronotu Ağırlayacak
Bakan Ergün, Tokyo'daki Bilim ve İnovasyon Müzesi'nde de incelemelerde bulunacak. Burada Ergün'e Japonya'nın ilk astronotu da eşlik edecek. Aynı zamanda müzenin müdürü de olan Dr. Mamoru Mohri Ergün'e müzeyi gezdirerek, bilgi verecek.

 

Ergün ayrıca Japonya'daki Türk öğrencilerle de buluşacak.
Ergün Tokyo'daki temaslarının ardından Nagoya'ya geçerek, Toyota'yı ziyaret edecek. Toyota Üst Yöneticisi (CEO) ile görüşecek olan ve fabrikayı gezecek olan Ergün özellikle Toyoto'nın Hibrid teknolojilerini yerinde inceleyecek. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir