• DOLAR 32.448
  • EURO 34.462
  • ALTIN 2472.736
  • ...
Şehadetinin Yıldönümünde Ubeydullah Durna
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 5 Mayıs 2011`de Hakkâri`nin Yüksekova İlçesinde PKK/BDP yandaşlarınca Mustazaf-Der Yüksekova Şubesine yapılan saldırıda katledilen Ubeydullah Durna`nın şehadetinin yıldönümü münasebetiyle önceki gün Van`da yayın yapan Serhad FM`in öncülüğünde, Diyarbakır`da Çağrı FM, Adana`da Vuslat FM, Gaziantep`te Kervan FM, Siirt`te Botan FM, Mardin`de Cemre FM ve Bingöl`de yayın yapan Bingöl FM` in katılımıyla Türkiye genelinde 7 radyonun canlı yayınıyla "Şehid Ubeydullah Durna ve Şehadet Özel" program yapıldı.

Yaklaşık 4 saat süren programda Ubeyullah Durna`nın yakın arkadaşları, annesi ve hanımının dilinden Durna`nın hayatı hakkında bilinmeyenler anlatıldı. Ayrıca bölgenin kanaat önderlerinden Molla Enver Kılıçarslan, Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Fikret Gültekin, Mustazaf-Der Genel Başkanı Av Hüseyin Yılmaz, dava avukatı ve Van Mustazaf- Der Şube Başkanı M. Mehdi Oğuz ile Van Erdem-Der Başkanı İsmail Almalı canlı yayına katılarak olayla ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Ubeydullah Durna`nın köyüne gide İlke Haber Ajansı Muhabiri Murat Dalgın canlı yayına bağlanrak Ubeydullah Durna`nın köyündeki son durumu oradaki atmosferi aktardı.


Hep Şehitler Gibi Yaşadı
Daha sonra sözü alan Ubeydullah Durna`nın yakın arkadaşlarından Musa Durna Ubeydullah Durna`nın yardım komisyonunda oluğunu hatırlatarak kısaca şunları söyledi:"Ubeydullah kardeşimiz aramızda en aziz olan en çok sevilen kardeşimizdir. Bizler kendisini tanıdığımız sürece kendisinde çok güzellikler gördük. Dernek içersinde en aktif, en atılgan ve hep en önde oldu. Şehadetine kadar olan kısmında kesinlikle şehidler gibi yaşadı ki Rabbi kendisine şehadeti nasip etti. Şehid kardeşimiz bizler için büyük bir değerdi."

"Ben Şehidi Allah Yoluna Adadım"
Daha sonra Ubeydullah Durna` nın annesi Hafsat Durna, Ubeydullh`ı çocukluğundan şehadetine kadar kısaca anlatarak duygularını şöyle dile getirdi: "Çocukluğundan itibaren güzel bir fıtratı vardı. Allah`a(cc) duamız bu cinayeti yapan insanların bile kahrolmasından yana değil hidayetlerinden yanadır. Oğlum küçüklüğünden ta büyüyünceye kadar İslam fıtratına uygun güzel bir hayat sürdü ve hayatını en güzel bir şekilde noktaladı. Yaptığı işleri çok temiz ve sağlam yapardı ve insanlar kendisinden çok memnundular."

Annesinin Gördüğü Rüyalar
Anne Hafsat Durna gördüğü rüyaları ise canlı yayında şöyle dile getirdi: "Şahadetinden sonra oğlum defalarca rüyama geldi ve `anneciğim yeter artık ağlama eşime söyle o da ağlamasın ki ben Kur`an`ımı rahat okuyayım.` Bir seferinde de rüyamda, `anneciğim bana nasıl emzirdiğin sütünü helal ettinse ben de sana kıyamete kadar dua edeceğim` demişti. Geçenlerde yine rüyamda sabah namazından sonra uyku ile uyanıklık arasında bir haldeydim. Ben Allah Resulünün nurunu bizim evin içinde görünce kelime-i şahadet ve salâvat getirdim. Nurun parladığını ve yanı başıma yaklaştığını gördüm. Elektrik olmasına rağmen kalkıp lambayı açamadım. Yine geçen akşam bizim eve epey misafirin geldiğini gördüm, o kadar çok misafir vardı ki kendi kendime, vallahi bu Hz Muhammed`dir, (as) bizim eve geliyor ben koşun koşun diyordum!

"Allah Bu Zulmü Kabul Etmesin"
Ubeydullah Durna`nın eşi, tek suçlarının İslam`ı yaşamak olduğunu ve bu suçu işlemeye devam edeceğini belirterek, kendi seslerini duyurduğu için Serhad FM`e teşekkür etti.

Eşinin şehadeti öncesinde derneklerinin defalarca saldırıya uğradığını, Kur`an-ı Kerim`in yakıldığını ve Kur`an-ı Kerim`in üzerine içki şişelerinin bırakıldığını hatırlatarak bu olaylara rağmen yetkililerden herhangi bir sonuçun ve önlemin alınmadığını dile getirdi. Son olarak, komplo ve kirli tezgâhların kurulduğuna dikkat çekerek Yüksekova`da yapılan kirli tezgâhları lanetledi.

"Mustazaf ve Müslümanların şerefiyle ve namusuyla yaşamaları suç ise Allah ve Resulünü zikretmek suçsa Allah`u Teâlânın biz Müslümanlara gönderdiği Kur`an-ı okumak ve hayatımıza tatbik etmemiz suç ise biz bu suçlarımızı kabul ediyoruz." diyerek, radyoları başında ki birçok dinleyiciye duygulu anlar yaşattı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir