• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Filistinli Gençlerden Adidas`a Boykot
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli gençler, Siyonist işgal rejiminin Kudüs kentinde yürüttüğü Yahudileştirme faaliyetlerine destek veren ve Siyonistlerin Kudüs`te düzenledikleri maratona sponsor olan Adidas`ı boykot için kampanya başlattı.

Kampanyayı düzenleyen Filistinli gençler konuyla ilgili yayınladıkları ilk bildiride, "Spor her zaman özgürlük, adalet ve eşitlik safında yer almış ve ırkçılığı reddetmiştir" dedi.

Spor kulüplerinin daha önce birçok kez ırkçı politikaları boykot ettiğini hatırlatan Filistinli gençler, İngiliz futbol takımı Rugby`nin Güney Afrika`daki ırkçı rejimi boykot ettiğine ve bu tür boykotların ırkçı rejimlerin çözülmesine büyük katkı sağladığına işaret etti.

Kudüs`ü doğu ve batısı arasını ayıran hatta yapılan maratona Adidas`ın sponsor olmasını ve maratonda giyilen spor elbiseleriyle ayakkabıları temin etmesini eleştiren Filistinli gençler, tüm taraftarlardan ve sporseverlerden de Adidas ürünlerini boykot etmelerini, spor müsabakaları sırasında tribünlerde Adidas`ı boykota davet eden pankartlar açmalarını istedi.

Filistinli gençler, Adidas ürünlerini boykot kararı alan Arap Federasyonları Birliği`ne de kararından dolay teşekkür etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir