• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Batman Nüfusunun Yüzde 11'i Sigortalı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Sosyal Güvenlik Kurumu, 14-20 Mayıs tarihlerini kapsayan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Bayram Özer ve yöneticileri Mado'da ulusal ve yerel basın temsilcileri ile kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek bilgilendirmede bulundu.

 

Her yıl 16 Mayıs gününü içeren haftayı Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutladıklarını ve sosyal güvenlik hakkının günümüzde en temel insanı hakkı olmanın yanında anayasal bir hak olduğunu belirten SGK İl Müdürü Özer; "Amacımız sosyal sigortasız çalışan ve çalıştıran kişilere sigortanın önemini vurgulamaktır. Batman'da sigortalı olan kişi sayısı Türkiye geneline göre çok az. Batman'da Emekli Sandığı, SSK ve Bağkur dâhil olmak üzere nüfusumuzun yüzde 11'i sigortalıdır. Yüzde 11'lik sayı 59 bin 814 kişiye tekabül ediyor. Biz bu sayıyı arttırmak için elimizden geleni yapacağız. Sigortalı olmanın önemini anlatacağız, en yüksek ve düzenli prim ödeyen iş yerlerine de plaket vereceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Özer, maluller, iş göremez maaşları, ölüm maaşları gibi birçok konuda bilgi vererek sigortalı olmanın faydalarını anlatarak sorulan sorulara cevap verdi.
Bilgilendirme toplantısı "Sosyal Güvenlik Haftası" nda yapılacak olan etkinliklerin paylaşılması ile son buldu.(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir