• DOLAR 32.528
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.854
  • ...
Nuh Eğitim Der Nisan Ayı Raporunu Yayımladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği (Nuh Eğitim Der), 2012 Nisan ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

 

Konu ile ilgili olarak Nuh Eğitim Der Yardım Komisyonu Başkanı Zekeriye Tatar, Komisyonlarının Nisan ayında da tespitlerde bulunduğunu ifade ederek " Niyetimiz tüm yetimlere, öksüzlere ve muhtaç durumdaki vatandaşlara ulaşmaktır. Önce tespit ediyor, sonra da gerçekten yardıma muhtaç olup olmadığının araştırmasını yaparak, yapılacak yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyoruz." dedi.

 

24 AİLEYE YARDIM YAPILDI
Nisan ayında 24 aileye yardım yaptıklarını belirten Tatar, Bu ayda yaptığımız yardımlar gıda paketinden oluştu. Tespit ettiğimiz birinci derecedeki ailelerden yardım götürebildiklerimiz 24 aileye ulaştık. Halen ulaşamadıklarımız ve elimizde kayıtlı olup da yardım yapamadığımız 1. derece de yardıma muhtaç aileler bulunmaktadır." İfadelerini kullandı.

 

AİLELER ÇOK MAĞDUR DURUMDA
Yardım götürdükleri ailelerinin durumları hakkında bilgi veren Tatar şu açıklamalarda bulundu:" Yardım yaptığımız ailelerden bir tanesi, kömür ticareti esnasında iflas etmiş. İş ortağının da borçları üzerinde bırakarak yalnız bırakmış olduğunu, kendisinin de sara hastası olduğu, 6 çocukla kirada kaldığı görülmüş ve muhtaç durumda olduğu anlaşıldığından bu aileye gıda yardımı yapılmıştır. Diğer yandan yardım ettiğimiz her iki ailenin ise eşleri cezaevinde bulunan ailelerdir. Bu ailelerin her ikisi de evin hanımı 5 çocukla hiçbir yerden herhangi bir gelirlerinin olmadığı tespit edilmiş, kendilerine birer paket gıda yardım yapılmıştır. Yine muhtaç ve sahipsiz dul ve yetimlere birer paket gıda yardımında bulunulmuş, bunun yanı sıra Vanlı depremzede bir aileye de bir paket gıda yardımı yaptık.

Yine iki ihtiyarın yaşadığı evdeki ailenin de buzdolaplarının bozuk olduğu, çalışmaz halde olduğu, tamir etme imkânlarının olmadığı anlaşıldığından konuyla ilgilenilmiştir. Tespit sonunda buzdolabın bozulan parçası değiştirilmiş, değişen parça sonunda buzdolabı faal hale getirilmiş olup, kendilerinden hayır duası alınmıştır.

 

Yardım yaptıklarımızın geneli sürekli hasta ve sahipsiz kalan ailelerden oluşuyor. Yardımlarımız hayır sahibi varlıklı insanlarımızın yardımlarıyla yapılıyor. Bu nedenle imkanlar dahilinde yardım yapıyoruz. Allah'ın izniyle yardımlarımız sürekli devam edecek. İnşallah ne kadar çok yardım gelirse, o kadar çok ailenin yüzünü güldürürüz."  (Emcet Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir