• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Ubeydullah Viranşehir`de Rahmetle Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - 5 Mayıs 2011 tarihinde Yüksekova`da BDP/PKK yanlıları tarafından katledilen Ubeydullah Durna`nın Şahadet yıldönümü münasebetiyle Viranşehir Cami-Der binasında bir program düzenlendi.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Cami-Der İlahi Grubu`nun okuduğu mevlidle devam etti. Mevlidin ardından Cami-Der başkanı Mehmet Acet bir konuşma yaptı.
 
Konuşmasında şehit ve şahadete konusunu ele alan Acet, Ubeydullah Durna`nın ömrünü İslam`a adadığını belirterek, "Gece gündüz Allah`ın nurunun Yüksekova`ya yayılması için çalışmaktaydı. Allah`ın düşmanları İslam dinini yıkmaya çalışırken, o ise onarıyordu. Yani Allah`ın nurunun sönmemesi için kendini feda etti. Allah Ayeti Kerime`de şöyle buyuruyor; `Müminlerden öyle erler vardır ki, Allah`a verdikleri söze sadık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmişler (şehit olmuşlar) bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişler.`
 
Ubeydullah`ın nerede şehit olduğunu biliyor musunuz? Evinde olmadı, tarlasında olmadı, işyerinde olmadı, derneğin çatısında şehit oldu. işte Allah`a adanmış insan budur. Vallahi biz yerimizde oturursak İslam için çalışmazsak sadece ticaretimizle ailemizle zamanımızı geçirirsek bizim yerimize Allah`u Teâlâ muhakkak bir kavim getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah`ı severler" dedi.
 
Program misafirlere yapılan ikramlarla sona erdi. (Sabri Acet - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir