• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Arap Birliği Esirler Konusunu BM`ye Taşıyacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arap Birliği daimi temsilciler düzeyinde dün (6 Mayıs Pazar) Kahire`de Arap Birliği Genel Merkezi`nde yapılan toplantıda ayrıca, Cenevre`deki BM İnsan Hakları Konseyi`nin Haziran`da yapılacak toplantılarında bu konuyu görüşmesini isteme ve Siyonist işgal yönetimini ihlallerinden vazgeçirecek bağlayıcı kararlar almaya davet etme kararı alındı.

Kahire`de dün yapılan toplantıda ayrıca üyeler, Siyonist işgal rejimi zindanlarındaki Filistinli ve Arap esirlerin durumu ve yaşadıkları kötü koşullar hakkında hazırlanan raporu dinledi.

Arap Birliği ülkeleri daimi temsilcileri toplantısında, Ürdün, Filistin, Irak, Mısır, Kuveyt ve dileyen diğer Arap ülkelerinin de katılımıyla Filistinli esirler konusunda uluslararası düzeyde bir konferans düzenlenmesi için hazırlık komitesi kurulması kararlaştırıldı.

Arap Birliği; BM İnsan Hakları Komiserliği`nden, İnsan Hakları Konseyi`nden, İşkenceyle Mücadele Komitesi`nden ve Kızılhaç`tan esirlere yönelik ihlallerine son vermesi için işgal yönetimine baskılarını yoğunlaştırmalarını istedi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir