• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Trajikomik Bir İlk: Türbanla Ruhsat Aldı Ama?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Barosu`ndan başörtüsüyle avukatlık ruhsatını alan Esra Soylu, önümüzdeki hafta duruşmaya girecek. Radikal gazetesindeki köşesinde Pınar Öğünç, Esra Soylu`nun ruhsat alırken fotoğrafını yayınladı.. Ruhsatını alan Soylu`nun fotoğrafındaki ironi dikkatlerden kaçmadı.

RUHSATTAKİ FOTOĞRAF BAŞI AÇIK

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden mezun Esra Soylu`nun Elazığ Barosu Başkanı Adnan Demir`den başörtülü olarak ruhsatını aldığı anın fotoğrafında tabii ki hiç şaşırtıcı olmayan, bu ülkeye mahsus bir ironi duruyor. Her ne kadar başörtüsüyle ruhsatını almış olsa da ruhsattaki fotoğrafta başı açık. Çünkü bugün bunu yapabilmesi için onu yapması gerekiyordu.

BAŞI AÇIK FOTOĞRAF UYARISI

Soylu, önce cüppesi ve başörtüsüyle çektirdiği fotoğrafı yolluyor Barolar Birliği`ne. Oradaki sorumlu kişi fotoğraf yüzünden işleminin geri dönebileceği konusunda uyarıyor kendisini. Çünkü söz edilen Meslek Kuralları Yönetmeliği`ne göre kadın avukatlar duruşmaya başı açık giriyorsa, fotoğrafta da öyle olmalı. Başvurusunun geri dönmesi ciddi bir zaman kaybı olacağından, mecburen bir de başı açık fotoğraf çektiriyor Soylu.

BAŞÖRTÜLÜ VESİKALIKLAR ELDE KALMIŞ

Şimdi ruhsatında da, adliyelere girişte kullandığı Barokart`ta da açık fotoğrafı var. Başörtülü vesikalıklar elde kalmış, arkadaşlarına hatıra olsun diye dağıttığını söylüyor gülerek...

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir