• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
Garib Köyünde Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Bingöl merkeze bağlı Garip köyünde düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliği köylülerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğe kadın, yaşlı, çocuk tüm köy halkı katıldı.
 
Köy meydanında gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Molla Sahap Korkutata katılırken ilahi sanatçıları Burhanettin ve Hikmet birbirinden güzel ilahiler seslendirerek katılımcıları coşturdu. Selam Çocuk İlahi Grubunun okuduğu Mevlid-i Şerif manevi bir hava oluştururken zaman zaman duygulu anlar yaşandı.
 
Programdan önce misafirleri en güzel şekilde karşılayan köylüler misafirlerine cömertçe ikramlarda bulundular.
 
Köy meydanında düzenlenen etkinlik saat 13.30`da Muhammed Demir`in Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Sunuculuğunu Ahmet Vergi`nin yaptığı etkinlikte  ilahiyatçı Molla Sahap Korkutata Zazaca bir konuşma yaptı.
 
Hz Muhammed`in (as) tüm kainata Peygamber olarak gönderildiğini ifade eden Korkutata, ahlakın en mükemmeli, İmanın zirvesi,şefkatin ve merhametin timsali Hz Muhammed`tir. Bizler tüm bu güzel hasletlerin toplandığı böyle bir peygamberin ümmeti olduğumuz için şükür etmeliyiz."dedi.
 
Korkutata, Hz Muhammed (as)kendisine peygamberlik gelmeden kırk yıl boyunca müşriklerin "emin" sıfatıyla addettikleri biriydi.Ona Muhammed`ül emin diyorlardı. İşte o Yüce İnsan ne zamanki peygamberlik ile görevlendirildi.Müşrikler ona karşı durup eziyet etmeye başladılar. Onu (sav) her şeyden mahrum ettiler. O (sav) tüm bela ve musibetlere sabrederek davasından dönmedi." şeklinde konuştu.
 
Kalabalığa hitaben Korkutata, "Ey peygamber âşıkları! Kalplerinizde Hz Muhammed`in (a.s) aşkı olsun. Sizler Allah`ın Resulünü görmeden, ona iman getirmişsiniz. Sizler onu çok seviyorsunuz. Ona layık olanlara müjdesi vardır: beni görmeden iman getirip beni sevenler benim kardeşimdir. Ben mahşer günü Kevser Havuzunun başında onları bekliyor olacağım o Kevser suyunu onlara ikram edeceğim, diyor " İfadelerini kullandı.
Etkinlik okunan duanın ardından son buldu. (Nihat Kanat- İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir