• DOLAR 32.441
  • EURO 34.48
  • ALTIN 2487.525
  • ...
`Tabiat Hadiselerini Afete Dönüştüren İnsandır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- TMMOB Jeoloji Mühendisler Odası Diyarbakır Şubesi Bingöl Temsilciliği, Bingöl depreminin 8. yılı münasebetiyle bugün saat 14.00`da Kültür Merkezi`nde `Depremler ve Bingöl` adlı bir konferans düzenledi.
Konferansa Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Serdar Atalay, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Konferansta bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, bir Bingöllü olarak depremlerin ne demek olduğunu gayet iyi bildiğini söyleyerek, " Ben kendim bizzat çocuk yaşta 1971`de bir deprem yaşadım. 1971 depremi gerçekten Bingöl`ü yerle bir eden bir deprem idi. En son 2003`te yine Bingöl büyük bir deprem yaşadı. Bu depremden sonra Düzağaç bölgesindeki yerleşim yerleri şekillendi. Bingöl olarak depremi çok iyi tanımak ve anlamak zorundayız ve depreme uygun bir şekilde yaşamak durumundayız" dedi.

 

Felaketin bir tanımı olduğunu ve bu tanımı yıllarca önce bir yerde okuduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, "Felaketlere tabi afet deniliyor. Halbuki işin bir tabiat boyutu ve bir de insan boyutu var. Aslında tabiat hadiseleri afete dönüştüren insandır. Tabiat hadiseleri aynı zamanda her yerde olur. Fakat insan tabiata uygun bir şekilde davranmazsa, işte asıl o zaman tabiat hadiseleri afete dönüşür. Bizde karşı karşıya kaldığımız bu gerçeği kabul etmek ve çok iyi tanımak zorundayız. Bunu da çok bilimsel bir şekilde yapmak durumundayız" şeklinde konuştu.

 

Bakan Yılmaz`ın konuşmasının ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Onur Köse, Depremler ve Bingöl` adlı bir konferansı verdi.

Ali Yıldırım-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir