• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Kayıp Gazetecilerin İlk Görüntüleri Yayınlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Bilindiği üzere İHH İnsani Yardım Vakfı gözaltında tutulan gazetecilerin serbest bırakılması için sivil insani diplomasi yürütüyordu. Yürütülen insani diplomaside Suriye ve İranlı yetkililer ile yoğun görüşmeler yapan İHH Heyeti, nihayet gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun ile Şam`da görüşmeyi başardı.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı yapılan görüşmelerin ardından Şam`a giderek gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun ile burada görüştüler. Gazetecilerin yaklaşık 2 ay sonra ilk kez aileleri ile de telefonda görüştüren İHH heyeti gazetecilerin sağlıklarının yerinde olduğunu gözlemledi.

 

58 Gün Sonra İlk Fotoğraf
İnsani diplomasi sürecini başarıyla yürüten İHH heyeti hem Suriyeli hem de sürece aracılık eden İranlı yetkililerin olumlu bir tavır sergilediğini belirtirken, gazetecilerin serbest bırakılması için umutlu olduklarını belirttiler.
Heyet içerisinde yer alan ve gazeteciler ile sohbet eden İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım gazeteciler ile bir de fotoğraf çekildiler. İHH heyeti gazetecilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu gözlemlediler.

 

İHH heyetini karşılarında görünce çok mutlu olan gazeteciler, heyet mensuplarına uzun uzun sarılarak hasret giderdiler. İHH heyetini karşısında gören kameraman Hamit Coşkun hayatının en mutlu gününü yaşadığını söylerken bütün herkese teşekkür etti.

 

Türkiye`de herkesin gazetecilerin serbest bırakılması için büyük mücadele verdiğinin anlatılması üzerine, `herkese çok teşekkür ediyorum dualarını eksik etmesinler` diyen Adem Özköse, `İHH sayesinde en kısa sürede evimizde olacağız inşallah` dedi.

 

Görüşmelere devam eden İHH heyeti, sürecin olumlu bir şekilde devem ettiğini ve gazetecilerin en kısa sürede bırakılacağına inandıklarını belirttiler. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir