• DOLAR 32.525
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2478.045
  • ...
İstanbul Göbeğinde Namaz Kılan İşten Atılıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Endüstri Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Büşra Nur Uslu`nun, staj yapmak için başvurduğu MAN Fabrikası`nın başörtülü olduğu için kendisini kabul etmediği iddiaları gündemdeki yerini korurken, çalışanlarına namaz kılmayı yasakladığı ortaya çıkan firmalara bir yenisi eklendi.

Akit`ten Fatih Akkaya`nın haberine göre, İstanbul Cağaloğlu`nda kurulu CETAŞ Kuyumculuk adlı firmanın, personelin işyerinde namaz kılmasına izin vermediği; Ramazan ayında oruç tutmalarına müsamaha göstermediği iddia edildi.

ÇALIŞANLAR TEPKİLİ

Gazetemize ulaşan çalışanlar, firma yetkilileri tarafından “CETAŞ`ın prensipleri böyle” denilerek, işyerinde namaz kılmalarına izin verilmediğini, Cuma günleri Cuma namazına gitmelerine müsaade edilmediğini, Ramazan aylarında oruç tutmalarına engel çıkarıldığını iddia ettiler. Çalışanlar “Ramazan`da yemek ayrılmayarak, oruç tutanlar cezalandırılmak isteniyor” dediler. CETAŞ çalışanları, kendilerine dayatılan bu “prensiplere” uymayanların işten çıkarılmakla tehdit edildiğini ileri sürdüler.

FİRMA SAHİBİNDEN KÜSTAHÇA SÖZLER: HIRİSTİYAN`IM

Görüştüğümüz firma sahibi Cezo Taş, iddiaları doğrularken, küstahça ifadeler kullandı. Cezo Taş “Burada Hıristiyan da var, İslam da var, ateist de var. Çalışanlarımızın yüzde 60`ı Hıristiyan, ben de Hıristiyanım ancak İslam`a saygım var. Diğer taraftan ise prensiplerimiz böyle. Müslüman personelin namaz kılması, zaman kaybına neden oluyor, müsait de değil ortam. Bizim iş pahalı bir iş. Elindeki küçücük parça bile çok değerli. Onu güvenli bir şekilde bırakacak, gidecek elini yıkayacak, namaz kılacak, bir sürü vakit kaybı. Bu yüzden izin vermiyoruz. Her işyerinin kendine göre prensipleri vardır” dedi.

“İZİN VERMEDİM, İŞTEN AYRILDI”

CETAŞ Kuyumculuk sahibi Cezo Taş, şöyle devam etti: “Geçen biri geldi, Cuma namazına gidecekmiş. Mesai saatine denk geliyordu, etik olmuyor dedim, yanlış olur dedim, olmaz dedim. İşi bırakırım dedi, sen bilirsin dedim. İşten ayrıldı, gitti. Burada bu şekilde olan başkaları da olabilir. Prensiplerimiz böyle.”

PATRİKLİK LİYAKAT NİŞANI SAHİBİ

CETAŞ Kuyumculuk`un sahibi olan Cezo Taş, İstanbul Ermeni Patrikhanesi binasının restore edilmesine bağış yaparak katkıda bulunduğu için Patrik Mutafyan tarafından Patriklik Liyakat Nişanı`na layık görülmüş bir isim.

habervaktim

Bu haberler de ilginizi çekebilir