• DOLAR 32.561
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2433.945
  • ...
10 İlde Sel Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkemizin doğu kesimlerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli (yer yer dolu yağışı ve yağış anında lokal kısa süreli fırtına) olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da güneybatılı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli (yer yer dolu yağışı ve yağış anında lokal kısa süreli fırtına) olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, Ani sel, lokal dolu yağışı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Batısı parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ile Adana ve Mersin'in iç kesimlerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun (Yozgat, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Sivas) kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla iç kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun dışında Orta Karadeniz geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Bayburt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Kıyı kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Şırnak ve Hakkari dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli (yer yer dolu yağışı ve yağış anında lokal kısa süreli fırtına) olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda hafif toz taşınımı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda hafif toz taşınımı bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı bulutlu (11/26)
İstanbul: Az bulutlu (14/23)
İzmir: Az bulutlu (16/29)
Bursa: Az bulutlu (11/28)
Konya: Çok bulutlu (11/23)
Adana: Gökgürültülü sağanak yağışlı (16/25)
Mersin: Gökgürültülü sağanak yağışlı (18/24)
Diyarbakır: Kuvvetli sağanak yağışlı (11/21)
Batman: Gökgürültülü sağanak yağışlı (11/23)
Şanlıurfa: Gökgürültülü sağanak yağışlı (15/24)
Gaziantep: Gökgürültülü sağanak yağışlı (11/22)
Mardin: Gökgürültülü sağanak yağışlı (14/21)
Van: Çok bulutlu (6/18)
Bingöl: Gökgürültülü sağanak yağışlı (10/19) (Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir