• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
İlim-Der`den Gençlere Kutlu Doğum Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Merkezi Gaziantep`te bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Peygamberimizin kutlu doğumuna binaen gençlere yönelik bir program düzenledi.
 
Program saat 16.00`da Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an tilavetinden sonra okunan mevlid duygulu anlar yaşattı. Akabinde eğitimciMurat Yetkin bir konuşma yaptı. Peygamberimizden önceki cahiliye dönemine değinen Yetkin "Aynı cahiliye devrini biz yaşıyoruz. Bu günkü cahiliye modernizim adı altında bizlere dayatılıyor" dedi. Ayrıca Yetkin "cahiliye dönemindeki köleliğin bu günkü versiyonu olarak insanların fabrikalarda sadece karın tokluğuna 15 saat çalıştırılmasını örnek verebiliriz" diye devam etti.
 
Hz. Muhammed`e İhtiyacımız Var
"Allah nasıl Cahiliye devrini Peygamberiyle Asr-ı Saadete çevirdiyse bizleri de ancak Peygamberin izinden giden bir gençlikle, yüreği peygamber sevdasıyla dolu olan bir nesil ile kurtuluşa erdirecektir" diyen Yetkin Konuşmasını gençlere "peygamberin izinden gidin, kurtuluşa erersiniz" diyerek noktaladı.
 
Grup Ahrar`ın seslendirdiği ilahiler programa ayrı bir renk kattı. Muhammed Çevik`in seslendirdiği şiir ile de dinleyiciler duygulu anlar yaşadı.
 
Program yapılan ikramlarla son buldu. (Süleyman Kızılçınar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir