• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421
  • ...
O'nu (Sav) Beklerken
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Fırat Kültür Merkezi (FKM) tiyatro grubunun "O'nu Beklerken" adlı tiyatro gösterimi bugün 14.00'te Erciş yolu üzerindeki Tahirpaşa Konteyner kentinde sahnelendi.

 

Gösterime Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü başkanı Arslan Sinir ve konteyner kent sakinleri katıldı.

 

Beş perdeden oluşan tiyatronun ilk bölümünde Mecusilerin kendi yaktıkları ateşe tapmaları, ikinci bölümde insanların kendi elleriyle yaptığı puta tapmalarının ironi bir şekilde sunulması, üçüncü bölümde köle pazarlarında insanların bir meta gibi alınıp satılması, 4 bölümde kız çocuklarının diri diri gömülmesi, beşinci ve son bölümde ise peygamber efendimizin temiz bir soydan gelişi ile temsili doğumu sırasında cahiliye adetlerinin ortadan kalkması işlendi.

 

Program sonunda konteyner kent sakinleri memnuniyetlerini dile getirirken, Peygamber Efendimizi konu alan bu gibi etkinliklerin sık sık yapılması gerektiğini ifade ettiler. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir