• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...
Karabulak Köyünde Peygamber Sevdası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak köyünde ilk kez düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine yüzlerce Peygamber sevdalısı katıldı.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Doğubayazıt temsilciliği tarafından organize edilen kutlu doğum etkinliği Karabulak köyünde gerçekleştirildi. Program köy imamı molla Muhammed hocanın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Karabulak Kuran kursu mevlit ekibi tarafından Mevlid-İ Şerif okundu.
 
Programda günün anlam ve önemine binaen Kürtçe bir konuşma yapan Doğubayazıt Mustazaf-Der şube başkan yardımcısı Cemal Arvas, "Allah`u Teala insanları başı boş olarak yaratmadı. İnsanlara peygamberler gönderdi, kitaplar gönderdi. Ve son peygamber de Hz. Muhammed`dir. (s.a.v.) ve elhamdülillah bizler de onun ümmetiyiz. Şunu iyi bilin ki daha önceki ümmetlerin birçoğu O`nun ümmeti olmak istemişlerdir ama nasip olmamıştır. Düşünün ne büyük bir mertebedir ki Peygamberlerden Hz. İsa dahi Hz. Peygamberin ümmeti olmak istemiştir. Evet, biz diyoruz ki elhamdülillah Hz. Muhammed`in ümmetiyiz. Ama bu söylemlerle iş bitmiyor, bunun için amel lazımdır. Ondan dolayı peygamberimizin hayatını okumalı, öğrenmeli ve ona göre amel etmeliyiz" dedi.
 
Peygamber sevdalılarına bazı telkinlerde bulunan Arvas Karabulaklı "Evlatlarımızı Hz. Muhammed`in ahlakı ile büyütmeli, evimizi gayri İslami mekânlardan farksız kılan kötü amaçlı TV kanallarını kapatmalı; onun yerine İslami içerikli kanalları izlemeliyiz. Düğünlerimizi İslami kaideye uygun bir şekilde yapıp, şeytan ve dostlarının sevebileceği kadın-erkeğin karışık olduğu düğünlerden sakınmalıyız. Gayri İslami olarak yapılan düğünlerde işlenen her günahın vebalinin düğün sahibine ulaşmakta olduğunu bilmeniz gerekir" diye konuştu.
 
Konuşma yapıldıktan sonra sahneye çıkan Grup Vahdet`in söylediği ilahi ve ezgilerle Karabulak`ta coşkulu anlar yaşandı. İlahi ve ezgilerden sonra Molla Muhammed`in yaptığı dua ile program sona erdi. (Ramazan Zeren - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir