• DOLAR 32.527
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2487.781
  • ...
Şehid Ubeydullah Ağrı'da Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 5 Mayıs 2011 yılında PKK/BDP yandaşları tarafından katledilen Ubeydullah Durna, Ağrı Mustazaf-Der şubesinin düzenlediği programla anıldı.

Dernek üye ve gönüllülerinin katıldığı program, okunan Yasin-i Şerif ve dua ile başladı. Programa konuşmacı olarak katılan dernek üyelerinden Suat Çelik, bu saldırının sadece derneğe yapılan bir saldırı olmadığını belirterek, "Bu işin geçmişi var, kini var, garezi var. 5 Mayıs günü bir kardeşimizin şehadetiyle sonuçlanan Yüksekova Mustazaf-Der saldırısı ilk değildi. Yüksekova şubesi defalarca saldırılara maruz kalıyor, yakılmak isteniliyor. Bu saldırılar sadece Yüksekova'da değil birçok yerde görüldü. Bu camianın çalışmaları onları rahatsız etmektedir. Bizim için önemli olan İslam'ın maslahatıdır. İslam'ın maslahatı bu grubu rahatsız etmektedir." dedi.

Program Rehber-Der Tiyatro Grubunun canlandırdığı tiyatro gösterimi ile devam etti. Tiyatro gösteriminden sonra program yapılan dua ile son buldu. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir