• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Eğitimcilere Madde Bağımlılığı Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - "Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Ulusal Politika ve Strateji Belgesi" kapsamında iki gün süren okul müdürleri ve rehber öğretmenlere "Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Şube Müdür Yardımcısı Nadir Koçak tarafından Madde Bağımlılığı Seminerleri yapıldı.

 

SEM (Sosyal Etütler Merkezi), Batman Valiliği ve Batman Emniyet Müdürlüğü KOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü) tarafından verilen "Bilinçli Gençlikle Güvenli Yarınlar" konulu seminer, Batman Üniversitesi Konferans Salonu'nda iki gün devam etti.

 

İlk konuşmayı yapan Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, eğitimcilere önemli görev düştüğünü belirterek, "Okul müdürleri öğrencilerin anneleri babaları gibidirler, okul çevrelerinde kantinlerde okul yanındaki büfelerdeki sigara satışlarına dahi lütfen müdahale edin. Her okul müdürümüz çevresinde bir anne baba gibi o çevredeki bütün büfe ve bakkalları emniyette ilgili arkadaşlarla gezip takip etmek zorunda yoksa bu ateş 3-4 yıl önce Sakarya'da görev yaparken çevresindeki insanları yaktığı gibi Allah korusun yarın öbür gün bizim başımıza da gelebilir. Kendi gençlerimize kendi evlatlarımıza ve kendi geleceğimize sahip çıkalım" dedi.

 

Daha sonra söz alan "Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Şube Müdür Yardımcısı Nadir Koçak, "Madde Bağımlılığı ve Zararlı, Madde Bağımlılığının Okullar ve Toplum Açısından Oluşturduğu Riskler, Bağımlılıkla Mücadelede Temel İlkeler ve Madde Bağımlısı Öğrencilerle Yaklaşımlar" konusunda sinevizyon eşliğinde istatistiki bilgilerle sunum yaptı. Koçak konuşmasında, TUBİM'in yaptığı faaliyetleri anlatarak, okul müdürleriyle işbirliği içinde olmaları gerektiğini kaydetti. Program sonunda katılımcılara madde bağımlılığı ve zararları konusunda hazırlanmış afiş, broşür ve el ilanları dağıtıldı. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir