• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
Karlıova`daki Nurlu Doğum`a Büyük İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye olan KARDER (Karlıova Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) tarafından Karlıova`da kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Belediye önünde gerçekleştirilen etkinliğe halk büyük ilgi gösterdi. Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, mevlüd`ün okunmasıyla devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Osman Teyfur Hoca, Kürtçe yaptığı konuşmasında, bizim için tek yolun Hz. Peygamberin yolu olduğunu, hiçbir yolun bizi selamete çıkaramayacağını, dolayısı ile onun yolunu takip etmemiz gerektiğini belirtti.

Konuşması Sık sık tekbirlerle kesilen Teyfur Hoca, konuşmasını şöyle sürdürdü "Bir gün Hz. Peygambere (sav) birisi şöyle bir soru sordu, `ya Rasulallah kıyamet ne zaman kopacak?` Resulü Ekrem şöyle dedi, `sen kıyamet için ne hazırladın?` Soran kişi dedi ki `vallahi ben Allah ve Resulünü seviyorum` Resulü Ekrem şöyle cevap Verdiler: vallahi sen sevdiğinle berabersin"

Molla Osman Teyfur Hoca`nın konuşmasından sonra sanatçılardan Bilal, Beheşti, Hikmet ve Hacı Ömer`in seslendirdikleri ilahiler alandakileri coşturdu. Daha sonra kız çocuklarının seslendirdikleri ilahiler ve kızlardan Sabiha Bingöl`ün okuduğu şiir duygulu anlar yaşattı.

Etkinlik Çağrın TV programcılarından Abdulvahap Kaplan Hoca`nın konuşması ile devam etti. Kaplan konuşmasında sahabenin peygambere olan sevgisine değinerek, "Uhud savaşındaki mağlubiyetle beraber Hz. Peygamberin ölüm haberlerinin yayılması üzerine, Hz Sümeyra adlı bir bayan sahabenin Medine`den çıkıp Feryat figan ederek savaş meydanına doğru koşar. Oradakilerin ona senin oğlun, kocan, kardeşin ve baban şehit oldu dediğinde o `bana Rasulullah`ı gösterin o nasıldır` diyor ve nihayet birisi gelip `Rasulullah yaşıyor` dediğinde o şu şekilde cevap vererek Resulullah`a olan sevgisini belirtiyor; vallahi o hayatta ise bizim için bütün musibetler hafif gelir" dedi.

Kaplan, alandakilere "Ey Peygamberin kardeşleri" diye hitap ederek şöyle konuştu: "çünkü siz onu dünya gözü ile görmediğiniz halde onu seviyor ve onun İçin toplanıyorsunuz. Hz. Peygamber (sav) kendisini görmediği halde kendisine iman edip sevenleri kardeşleri olarak nitelendirmiştir. Bu yüzden siz Hz. peygamberin kardeşlerisiniz, ne mutlu size!"

Yapılan konuşmaların ardından KDSS`de Karlıova`da dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Sanatçıların tekrar sahne alması coşkuyu doruğa çıkarttı.

Nurlu Doğum etkinliği Serdin Kılıç Hocanın yaptığı Kürtçe dua sona erdi.
(Yavuz Acar- Nihat kanat -İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir