• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Polis Aracı Vatandaşa Çarparak Olay Yerinden Kaçtı İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak'ta bir kurumda güvenlik görevlisi olarak çalışan Cemal Çevik (30), aracıyla işe gitmek isterken önce polis tarafından durdurularak kimlik kontrolü yapıldığını daha sonra da zırhlı bir polis aracı tarafından ezilmek istendiğini iddia etti.

Yaşadıklarını İlke Haber Ajansı'na anlatan Çevik, olayın 3 Mayıs Cuma günü yaşandığını belirterek, "Çatışmanın çıktığı gece saat 23.00'de işe gitmek için özel aracımla evden çıktım. Uludere Caddesi mezarlık yokuşunda cadde ortasında "akrep" olarak bilinen zırhlı polis aracı benim yolumu keserek beni durdurdu. Ben de yaklaşık olarak bir dakika araç içerisinde bekledim polisler de araçlarından inerek bana doğru geldiler. Zaten ben tek başıma araçtaydım. Arabamı istop etmemi istediler arabayı istop etim. Bana 'in' dediler, ben de indim. Kimlik sordular, kimliğimi verdim. Arabanın ruhsatını istediler, ruhsatı da verdim. Zaten üzerimde de özel güvenlik görevlisi elbisesi vardı, yakamda kurum kimliği vardı. Özel güvenlik kimliği yakamdaydı, kimliğimi alan polis kendi aracına doğru gitti. Bu sırada yukarıda bir panzer aşağıya doğru benim üzerime geldi. Ben de dedim her halde yanımdan geçecek. Beni aracın arasına sıkıştırarak ezeceğine ihtimal vermiyordum. Kimlik kontrolü yapan polis, panzerin önünden kendini kurtardı. Panzer geldi beni aracımla panzerin arasında sıkıştırdı ve beni ezmeye başladı. İki araç arasında kafam, omuzum ve göğsümü ezmeye başladı. Beni ezen panzer, daha sonra hiç durmadan olay yerinden uzaklaştı" dedi.

"Olay kaza bile olsa insan bir şey olmuş mu diye durur bir bakar, ambulans çağırır" diyen Çevik şöyle devam etti: "Beni o şekilde yolun ortasında bırakıp gittiler. Sürüklenerek yolun kenarına yanaştım, sırtımı mezarlık duvarına yasladım. Benim kimliğimi alan polisler de araçlarıyla yanımdan ayrıldılar. Aradan bir iki dakika geçmeden başka bir ekip geldi yanımda durdular. Bana, 'sana ne oldu', arabada değil miydin?' diye sordular. Dedim ki, ben arabada olsam bu hale gelir miydim?

Bu polisler, ambulansa haber verdi. Gelen ambulans beni hastaneye götürdü. Gece çatışma çıktığı için doktorlar hazır bekliyordu. Vücudumun kafa, omuz, göğüs filmimi çektiler. Bana, 'senin bir şeyin yok' diyerek serum verdiler, bir de ağrı kesici. Beni müşahede odasına aldılar, ondan sora ne gelen oldu, ne giden, ne bir hemşire geldi, ne de bir doktor. Öyle ağrılar içerisinde sabaha kadar kaldım."

Kendisini ezen polisler ve kendisiyle ilgilenmeyen doktorlar hakkında Şırnak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Çevik, "Pazartesi günü özel bir hastaneye gideceğim. Hastanedeki doktorlar bana bakamadılar. Birilerinin yardımı olmadan lavaboya gidemiyorum" şeklinde konuştu. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir