• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Şehid Ubeydullah'ın Mazlumca Bir Hayatı Vardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - 5 Mayıs 2011 yılında PKK/BDP/KCK yanlıları tarafından şehid edilen Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna, şehadetinin birinci yıldönümünde İzmir'de anıldı. Mustazaf-Der İzmir Şubesinde düzenlenen anma programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Hacı Şani, şehidlik ve şehadet üzerine bir konuşma yaptı.

Şehidlik Kavramı İstismar Ediliyor
Şehidlik kavramının günümüzde istismar edildiğini vurgulayan Şani, "Şehid bir şeye, bir duruma, bir olaya şahit olmak demektir. İslam'da ise; Hakk'ın ihyası için mücadele etmiş ve bu uğurda canını feda etmiş kişiye şehid denir. Ama maalesef günümüzde bu kavram herkes tarafından kullanılıyor. Hatta İslam düşmanları bile 'şehidlik' kavramını kullanıyorlar. Bu kavram birçok kesim tarafından istismar edilmiş ve içi boşaltılmıştır" dedi.

Şehidlerimiz Bizim İçin Bir Kayıp Değil
Şehidlerin İslam ümmeti için bir kayıp olmadığını belirten Şani, "Rabbimize hamdolsun ki; O (cc) bize şehidler verdi. Bizler davamızla, misyonumuzla ve mücadelesini sürdürdüğümüz dinimiz İslam'la gurur duyuyoruz. Şehidler Allah'a şükürlerini eda etmek için canlarını vermişlerdir. Şehidler ölüler değillerdir. Bu Allah-u Teala'nın Yüce Kitabı'nda belirttiği bir durumdur. Onlar Rabbimizin katında rızıklanıyorlar. Şehidlerimiz bizim için bir kayıp değillerdir. Rabbimiz, onları keyfiyetini sadece kendisinin bildiği bir konuma yükseltmiştir. Peygamberimiz (sav) şehidi ve şehadeti defalarca övmüştür. Ve ömrü boyunca kendisi için şehidliği istemiştir. İslam düşmanlarının bizi korkuttukları şey; aslında bizim en çok ulaşmak istediğimiz şeydir. Ama onlar bilmiyorlar. Bu camiaya birçok iftiralar atıldı, karalamalar yapıldı. Ama Allah'a hamdolsun ki; Ubeydullah kardeşimiz bu iftira ve karalamaların birer yalan olduğunu kendi kanıyla ispatlamıştır. Bugün hepimiz birer Ubeydullah'ız. Ve şüphesiz o ve ondan önce bu dava uğrunda canlarını vermiş olanlar bize ağır bir miras bırakmışlardır" ifadelerini kullandı.

Programda dünyadaki İslam Şehidlerini ve Şehid Ubeydullah Durna'yı konu alan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Yüksekova Halkı Tekrar İslam'a Sahip Çıkacaktır
Şehid Ubeydullah Durna'nın şahsiyeti ve şehadeti üzerine konuşma yapan Abdullah Hoca, Yüksekova'da yıllarca Müslümanlara ambargo uygulandığını belirterek şunları söyledi: "Yüksekova'da PKK ve yandaşları Müslümanlara yıllarca adeta kan kustular. Müslümanlara saldırılar yapıldı. Küçük çocukların eline taş vererek örtülü bacılar taşlandı. İnsanlar Mustazaf-Der'e gitmesinler diye tehdit edildiler. Derneğe gidenler işten çıkarıldılar ve kimse onlara iş vermiyordu. Oradaki bir avuç Müslüman tehditler, sürgünler ve dayaklarla karşılaştılar. Namaz kılan, Kur'an okuyan kişilere karşı düşmanca bakılıyordu. Her olay çıktığında sadece Hakk'ın anlatıldığı Mustazaf-Der binası, PKK/BDP yanlılarınca yakılmak isteniyordu. İşte böyle bir ortamda Ubeydullah kardeşimiz, malıyla canıyla insanları İslam'a çağırıyordu. Bütün imkânlarıyla İslami Davaya hizmet ediyordu. Ve sonunda çok istediği şehadete, yıllarca hizmet ettiği derneğin çatısında ulaştı. Onun şehadetiyle inşallah Yüksekova halkı tekrar İslam'a sahip çıkacaktır. Allah şehadetini kabul etsin."

Programda gözyaşları dinmezken, Grup Şüheda'nın şehadetle ilgili söyledikleri ezgilerle program sona erdi. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir