• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Kozan`da Kutlu Doğum Heyecanı Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Peygamber Sevdalıları Platformunca Nisan ayı boyunca yurt genelinde düzenlenen `Kutlu Doğum` etkinlikleri, halkımızın yoğun talepleri üzerine bir aya sığmayarak Mayıs ayına uzandı. Platform tarafından Kozan ilçesi ile Sarıçam`a bağlı Sofulu Beldelerinde `Kutlu Doğum` programları düzenlenirken bir etkinlikte bu gün Sarıhamzalı beldesinde gerçekleşecek.

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Kozan ilçesinde ilk kez düzenlenen `Kutlu Doğum` etkinliği Kozan Kapalı Spor Salonu`nda gerçekleşti. Sağanak yağmura rağmen spor salonuna gelen yüzlerce Kozanlı, düzenlenen etkinliği ilgiyle izledi.

Program 20,30`da Veysi Sonkaya Hocanın Kur`an tilaveti ile başladı. Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yılmaz Geçer`in selamlama konuşması ile devam etti. Geçer konuşmasında kısaca platform ve faaliyetleri hakkında da bilgi verdi.
Konuşmanın ardından sonra sahneye gelen Grup İhya seslendirdiği birbirinden güzel eserle geceye renk kattı. Ardından Türkçe Mevlidi Şerif okundu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Ekrem Derdiyok, Peygamber Efendimize duyulan muhabbetten bahsetti. O sevginin hiç bitmeden artarak günümüze ulaştığını belirten Molla Ekrem, "siz kardeşlerim buraya Peygamber efendimizi sevdiğiniz için geldiniz. Peygamber efendimiz Mekke`den Medine`ye Hicret ederken Medinelilerin erkekleri de, kadınları da, çocukları da, kızları da, yaşlıları da, gençleri de, hepsi peygamberimizi karşıladılar. Tıpkı sizin gibi... Siz nasıl buraya Peygamberimiz için geldiniz, O`nu karşıladınız, Medineliler de aynı öyle karşıladılar. Kadınlar, kız çocukları taleal badru aleyna diyorlardı. Tıpkı biraz önce ilahi seslendiren kardeşlerimiz gibi. Peygamber efendimiz Neccar oğullarının kız çocuklarının yanına gelerek; siz Muhammed`i çok mu seviyorsunuz?` Onlar, `evet çok seviyoruz` diye söyleyince Peygamberimiz: `Allah`ım şahit ol. Senin Resul`ün de onları çok seviyor` buyurdu. Ben de buradan şunu söylüyorum: ` Rabbim şahit ol. Buradakiler de Resulünü çok seviyorlar, onun için buraya geldiler" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından program, ilahi ve ezgiler ile devam etti. Selahaddin Yeniay tarafından yapılan kapanış duasıyla son buldu.

Bir Etkinlikte Sofulu Beldesinde Gerçekleşti
Peygamber Sevdalılarının diğer bir etkinliği de Sarıçam ilçesine bağlı Sofulu Beldesi`nde gerçekleşti. Beyazgelincik Düğün Salonu`nda 20.00`da Kur`an tilavetiyle başlayan etkinlik, ilahi ve ezgilerle devam etti. Türkçe Mevlid`i şerifin de okunduğu gecede hep bir ağızdan salavatlar getirildi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Mehmet Emre Hoca, Peygamber Efendimiz ve Ashabın hayatlarından kesitler sunan bir konuşma yaptı. `Peygamber sevgimizi, peygambere bağlılığımızı çok ciddi bir şekilde sorgulamalıyız` şeklinde sözlerini sürdüren Emre; "bir insan düşünün ki onu sevmedikçe ona tabi olmadıkça Allah sizden razı olmayacak ve cennete gidemeyeceksiniz. İşte bu insan Hz Muhammed (SAV)`dir." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından program ilahi ve ezgilerle devam ederken yapılan dua ile son buldu. (Ayhan Kaya - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir