• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
Hoşap'ta Köprü Çalışması Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van merkeze bağlı Gürpınar ilçesinin Güzelsu (Hoşap) beldesinde Eylül 2011'de yapımına başlanan Hoşap köprüsünün, yaşanan depremlerden dolayı 5 ay gecikmeli olarak Temmuz ayına yetiştirilmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili sorularımızı yanıtlayan ve Hoşap Köprüsü müteahhidi Fahrettin Beyazelma, yaşanan depremlerin Gürpınar ve Güzelsu Beldelerini de etkilendiğini belirterek şunları söyledi; "Her ne kadar medyaya yansımadıysa da Gürpınar ilçesi ve Güzelsu(Hoşap)'da bu depremlerden nasibini aldı. Bizim bu çalışmamıza gelince haliyle bu çalışmamızda da bu yüzden 5 aylık bir aksama oldu. Bu ay başladık. Anlaşmaya göre 10 Temmuz'da bitirmemiz gerekiyor. Tabi biz daha erken bitirmeyi planlıyoruz."

Çalışmalarında en fazla su sıkıntısı çektiklerini belirten Beyazelma, "Buradaki çalışmalarımız esnasında çok ciddi sorun ya da sıkıntı yaşamıyoruz. Az da olsa bir içme suyu sıkıntısı yaşıyoruz. Çünkü daha önce bu alanda bir köy çeşmesi vardı. Köprü çalışması kapsamında bunu kaldırmak zorunda kaldık" dedi. (Rıdvan Kasap/ Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir