• DOLAR 32.53
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2421.767
  • ...
Şehid Ubeydullah Diyarbakır`da Rahmetle Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Geçen yıl Mustazaf Der Yüksekova Şubesine PKK-BDP yandaşlarının saldırması sonucu silahlı saldırıya uğrayan ve saldırı sonucu şehid olan Yüksekova Mustazaf-Der Şube Başkan Yardımcısı Şehid Ubeydullah Durna için Diyarbakır`da anma programı düzenlendi.

Kur`an-ı Kerim`den Al-i İmran suresi:169-172 ayetlerinin okunmasıyla başlayan program, Şehit Ubeydullah`ın hayatı ve şehadetiyle ilgili sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Anma gecesine konuşmacı olarak katılan Recep Hoca şehid, şehadet ve İslam tarihinde şehadet aşkı konulu bir konuşma yaptı. Allah dini uğrunda malı ve canı ile mücadele eden İslam kahramanlarının Allah`ın dini uğrunda canlarını vermekten çekinmediklerini ve Allah`ın dini uğrunda ölmeyi yaşamaya tercih ettiklerini anlatan Recep Hoca, buna dair İslam tarihinden örneklerle konuşmasını sürdürdü.


Daha sonra sözü günümüze getiren Recep Hoca, 1980`li yıllarda sonra gerek mürted örgütün gerekse mevcut yönetimin İslam`ın yaşanmaması için ellerinden geleni yaptığını anlatan Recep Hoca, birçok Müslüman`ın malıyla ve canıyla bedel ödediğine dikkat çekti. Şehid Ubeydullah`ın da yakın zaman da Rabbinin çağrısına lebbeyk dediğini ifade eden Recep Hoca, İmam Huseyn`in çağrısına uyarak Rabbine kavuştuğunu anlattı. Şehid olmak için şehid gibi yaşamak gerektiğini vurgulayan Recep Hoca, "Allah-u Teala, bizlere şehid olmayı nasip etsin" şeklinde yaptığı dua ile konuşmasını bitirdi.

Ardından grup vuslat sanatçılarından Turan ve Aytac`ın seslendirdiği şehit ve şehadetle ilgili ezgiler izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Program Muzaffer Karavil hocanın yaptığı içten dua ile son sona erdi.

Mustazaf-der D.Bakır Şubesi ayrıca üzerinde Şehid Ubeydullah`ın şehadet fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde "5 Mayıs 2011`de hunharca bir saldırı sonucu şehid edilen ve katilleri şimdiye dek yakalanmayan(!) Yüksekova Mustazaf-Der Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna`yı rahmetle anıyoruz." yazılı bir afişi de dernek binasına astı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir