• DOLAR 32.539
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2429.826
  • ...
Yunanistan`da Seçimler Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçimlerle birlikte 300 üyeli yeni parlamento belirlenecek. Oy verme işlemi saat 07.00’de başlayacak, akşam 19.00’da sona erecek. İlk yüzde 25’lik dilimi oluşturan sandık sonucunun saat 21.30’da açıklanması bekleniyor. PASOK lideri Evangelos Venizelos, Selanik`te; YDP lideri Andonis Samaras ise Peloponnes eyaletindeki Pilos kasabasında oyunu kullanacak. Başbakan Lukas Papadimos ise Atina’da sandık başına gidecek.

32 partinin yarışacağı seçimlerde yaklaşık 10 milyon seçmenden ne kadarının oy kullanacağı bilinmiyor. Seçmenin son 38 yılda ülke yönetimini üstlenen ve ekonomik krizden sorumlu olduğuna inanılan PASOK ile Yeni Demokrasi’ye esaslı bir darbe vurması bekleniyor. Diğer sağ ve sol partiler ile PASOK ve YDP’den kopmalar sonucu yeni kurulan partilerin oylarını artırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yeni parlamentonun 10 civarında partiden oluşması bekleniyor. 2 büyük partinin koalisyon hükümeti kurulmasında anlaşıp anlaşamayacakları ise belirsizliğini koruyor.

Batı Trakya Türk azınlığından 18 aday vekil seçilmek için yarışıyor. 150 bin nüfusa sahip Batı Trakya Türk azınlığının 70 bin civarında oy potansiyeli bulunuyor. Azınlık 2009 seçimlerinde olduğu gibi 2 temsilcisini parlamentoya göndermeyi umuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir