• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MERKEZİ - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin iç ve doğu bölgelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin), Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Kars, Ardahan) ile Sivas, Tokat ve Diyarbakır çevrelerinde yer yer kuvvetli (yer yer dolu yağışı ve yağış anında lokal kısa süreli fırtına) olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları, Ülkemizin güneydoğu kesimleri ile zamanla Marmara'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin), Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Kars, Ardahan) ile Sivas, Tokat ve Diyarbakır çevrelerinde yer yer kuvvetli (yer yer dolu yağışı) olması bekleniğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, Ani sel, lokal dolu yağışı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bilecik ve Sakarya çevrelerinin çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Genellikle parçalı ve az bulutlu, Adana, Osmaniye ve K.Maraş çevrelerinin çok bulutlu, kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Çankırı, Eskişehir, Ankara'nın kuzey ve doğu çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, bölge genelinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Diyarbakır'ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Az bulutlu 23
İZMIR: Az bulutlu ve açık 28
ADANA: Parçalı bulutlu, kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
ANKARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu ilçeleri kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
ESKİSEHİR: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
ZONGULDAK: Parçalı bulutlu 17
TRABZON: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17
VAN: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
BATMAN: Parçalı bulutlu, kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22
GAZİANTEP: Parçalı bulutlu, kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22
KİLİS: Parçalı bulutlu, kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22
(Salih Keskin/Ayhan Kaya- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir