• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ubeydullah Durna Memleketinde  Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- 5 Mayıs 2011 tarihinde Hakkâri`nin Yüksekova İlçesi`nde PKK/BDP yandaşlarınca Yüksekova Mustazaf-Der Şubesi`ne düzenlenen saldırıda uzun namlulu silahla vurularak katledilen Mustazaf Der Yüksekova Şubesi Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna şehadetinin birinci yıldönümünde dava arkadaşları ve yakınları tarafından anıldı.
 
Yüksekova`ya bağlı Aksu köyünde mezarı başında okunan Kur`anı Kerim ve yapılan dualardan sonra köy camisine geçen dava arkadaşları ve yakınları, Durna`nın ruhuna ithafen mevlid okudular.
 
Köy camisinde saat 11.00`de Kur`anı Kerim okunmasıyla başlayan programa Durna`nın arkadaşları, akrabaları ve çevre köylerden gelen vatandaşlar katıldı. Programda okunan mevlide vatandaşlar salavatlar getirerek eşlik etti.
 
Köy camiinde okunan mevlitten sonra bir konuşma yapan Molla Abdurrahim Timurtaş, Ubeydullah Durna`nın hayatı ve mücadelesi hakkında bilgi verdi. Konuşmasında şehit Peygamberlerin hayatlarından örnekler veren Timurtaş şöyle konuştu: "Tarihe bakacak olursak Hz Zekeriya ve Hz Yahya (as) ve bunlar gibi birçok peygamber de şehid edilmiştir. Dikkat edin! bahsettiğimiz İnsanlar peygamberlerdir. Peki bu peygamberleri niye şehid ettiler? Çünkü Peygamberlerin istediği bir şey vardı: Lailaheillallah yani Allah`tan başka hiçbir ilah yoktur… Evet şehit Peygamberler hiçbir otoriteyi tanımadılar. Peki kavimlerinin buna cevabı ne oldu? Kavimleri, Peygamberleri katlederek onların kanına girerek cevap vermişlerdir. Şehid Ubeydullah kardeşimiz de (Allah şehadetini kabul etsin) bu insanlardan rablerine ibadet ve itaat etmelerini istemişti. Bunların yaptığı ise tarihte tekrarlanan olmuş ve kardeşimizi şehid etmişlerdir. Kardeşimiz ise bu insanların hidayeti için çalışmış ve rabbi tarafından en güzel makama sahip olmuştur."
 
Konuşmasının devamında Timurtaş "Rabbimiz Ayeti kerimede şehidler hakkında ne diyor? "Allah Yolunda Öldürülenleri Ölüler sanmayın" bunu Rabbimiz(cc) diyor. Çünkü cennete giren hiçbir Müslüman dünyaya geri gelmek istemez, şehidler hariç çünkü onlar Rablerinin yolunda tekrar tekrar öldürülmeyi şehid edilmeyi istemişlerdir. Rabbimiz(cc) onların rızıklandırıldıklarını ve geride bıraktıkları hiçbir şey için mahzun olmadıklarını müjdelemiştir." İfadelerini kullandı.
 
Mezarı başında düzenlenen anma programında Durna`nın ailesi ve çocukları da hazır bulunurken Durna`nın ailesinin metin duruşu dikkatlerden kaçmadı.
Anma programı sırasında İlke Haber Ajansına konuşan Ubeydullah Durna`nın ailesi, saldırının polisin gözü önünde gerçekleştiği ve kameralara yansıdığı halde olayın halen aydınlatılmamış olmasına tepki gösterdi. Durna`nın ailesi yetkililere çağrıda bulunarak katillerin bir an önce yakalanmasını istedi. (Murat Dalgın-İLKHA)
 
 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir