• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
Mısır'da 300 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR - Mısır'ın başkenti Kahir'de askeri iktidara karşı Savunma Bakanlığı yakınında düzenlenen gösterilerde 300 eylemcinin gözaltına alındığı belirtildi.

Cuma günü Kahire'deki Tahrir meydanında "Kahrolsun askeri rejim" yazılı pankartlarla yürüyen ve öncülüğünü ülkenin birinci siyasi gücü olan Müslüman Kardeşler'in yaptığı eylemde halkın üzerine ateş açılmıştı.

Yetkililere göre gaz bombaları, taşlar ve kurşunlardan dolayı 1 asker öldü, 300'ü aşkın kişi yaralandı. Güvenlik kaynakları, yaralılar arasında 140 askerin bulunduğunu iddia etti.

Gözaltına alınan 300'ü aşkın kişi arasında 18 kadının bulunduğu belirtilirken, bunların askeri savcılar tarafından sorgulandığı ve mahkemeye sevk edilebilecekleri bildirildi.


Mısır'da Mübarek'in 11 Şubat 2011'de istifası ardından geçiş sürecine generaller el koymuştu. Üç hafta sonra da "diktatörlük sonrası" ilk cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılması öngörülüyor.

Olayların arından bugün bir açıklama yapan General Muhammed El Asar, ordunun 23-24 Mayıs tarihlerinde öngörülen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bütünlüğü ve hakkaniyetini güvenceye aldığını ileri sürdü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir