• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Mustazaf-Der: "Durna'nın Şehadeti Örtbas Edilmek İsteniyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Genel Merkezi geçtiğimiz yıl Hakkari Yüksekova Mustazaf-Der Şubesine yapılan saldırıda katledilen Mustazaf-Der Yüksekova Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna'nın için bir basın açıklaması yaptı. Ubeydullah Durna'nın katledilmesinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen katillerin hala bulunmadığının vurgulandığı açıklamada, olayın örtbas edilmek istendiğine dikkat çekildi.

Camiamıza Karşı Derin Tezgahın Varlığı Gözler Önündedir
Camialarına yönelik derin bir tezgahın varlığına dikkat çekilen açıklamada, "Tek amacı halkımızın sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda refaha kavuşması olan derneğimizin yaptığı çalışmaların, derin ve karanlık odaklarca kuruluşumuzdan bu yana pasifize edilmeye çalışıldığı malumdur. Bu sindirme ve susturma faaliyetleri kapsamında daha önce birçok ildeki şubelerimize doğrudan taşlı, sopalı ve molotoflu olmak suretiyle defalarca saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırılar bazen KCK/BDP-liler tarafından bazen de kimliği belirlenemeyen şahıs/şahıslar tarafından yapılmıştır. Bununla birlikte tüm bu saldırı ve tahrik eylemlerine karşı hiçbir güvenlik önlemi almayan güvenlik (!) güçleri, tarafımızca yakalanıp kendilerine teslim edilen saldırganları dahi yargılamaksızın serbest bırakmışlardır. Bütün bu yaşananlar apaçık bir şekilde camiamıza karşı derin ve kirli bir tezgahın varlığını gözler önüne sermektedir." denildi.

Allah Dini Uğruna Dökülen Kanlar Heder Olmayacaktır!
İslami dava yolunda dökülen kanların heder olmayacağının belirtildiği açıklamada,"Toplumu her yönüyle ihya etme gayesi için varlığını ortaya koyan camiamıza karşı, toplumu her yönüyle ifsat etme ideali taşıyan derin ve malum güçler yaptıkları onursuzca saldırıları yeterli görmemiş olacaklar ki, 05.05.2011 tarihinde derneğimizin Yüksekova şubemize gerçekleştirdikleri taşlı-molotoflu saldırılar esnasında, dernek binamızın atılan molotoflar tarafından yakılmasını engellemek için çatıya çıkan Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna kardeşimizi şehit ettiler (şehadeti kutlu olsun). Hakk'ın kelimesini yüceltmek adına şehadet şerbetine talip olan kardeşimizin akıttığı pak kanın, Yüksekova'da nice filizler yeşerteceğine ve İslami davanın bereketine dönüşeceğine inancımız tamdır. Zira tarih boyunca Allah Teala, kendi dini uğruna dökülen kanları heder etmediği gibi kardeşimizin temiz kanını da heder etmeyecektir." ifadelerine yer verildi.

Hadise Örtbas Edilmek İsteniyor
Olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen katillerin yakalanmadığı ve faillerin ortaya çıkarılması konusunda hiçbir girişimde bulunulmamasının hadisenin örtbas edilmek istendiğine işaret olduğu belirtilen açıklama şöyle sürdü: "Ş. Ubeydullah Durna kardeşimizin şahadetinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, onu hunharca katledenler yakalanmadı, yakalanmak istenmedi. Benzer olayların faillerini kısa süre içerisinde yakalayan güvenlik güçlerinin ne acıdır ki, bu elim olayın faillerini ortaya çıkarmak için hiçbir girişimde bulunmamış olması, vuku bulan bu hadisenin örtbas edilmek istendiğini göstermektedir.

Camiamıza yönelik saldırıların failleri bulunmadıkça ve Ş. Ubeydullah Durna kardeşimizin katilleri ve işbirlikçileri ortaya çıkarılıp yargılanmadıkça, bu saldırıların sorumlularını devlet ve içindeki derin yapılar olarak bilmeye devam edeceğiz. Çünkü Emniyet ve benzeri kurumlar içindeki karanlık güçler; derneklerimizi ve üyelerimizi sürekli hedef almakta, kanunsuz bir şekilde baskınlar düzenlemekte, yasal etkinliklerimizi engellemeye çalışmakta, uydurma delillerle yargı üzerinden cezalandırılmalarını sağlamaktadır. Bütün bu faaliyetleriyle hayırlı hizmetlerimize engel olamayan emniyet(!) güçleri ve söz konusu yapılar, camiamızı halk içinde karalamak için komplolar kurmakta ve itibarsızlaştırmak için de iftiralara başvurmaktadır."

Tüm Şehitlerimizin Şahadetlerini Kutluyoruz
Açıklama, "Camiamıza karşı gerçekleştirilen tüm iftira, komplo, ceza, sürgün, zulüm ve ölümlere karşı hükümet yetkililerinin üç maymunu oynamaları da derin yapıların cesaretini ve pervasızlığını artırmaktadır. Gerçekleştirilen insafsızca ve onursuzca saldırılara karşı Kahhar olan Rabbimizin şu ayetine sığınıyoruz; 'Sakın, Allah-ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah onları ancak, gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.' (İbrahim-42)
Bu vesile ile ilay-ı kelimetullah uğruna canlarını ortaya koyarak pak kanlarını aziz İslam davasına feda eden başta Ş. Ubeydullah Durna kardeşimiz olmak üzere tüm şehitlerimizin şahadetlerini kutluyor, Rabbimiz nezdinde makamlarının yüceltilmesini temenni ediyoruz." ifadeleriyle sona erdi. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir