• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
Mazlumder: "28 Şubat Yargı Karaları İptal Edilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Mazlum-Der Gaziantep şubesi ile 15 sivil toplum kuruluşu bugün Yeşilsu Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, Ankara merkezli yürütülen 28 Şubat süreci ile ilgili soruşturmanın derinleştirilmesi ve tüm darbe aktörlerinin yargı önüne çıkarılması talebinde bulundu. Ayrıca 28 Şubat kararlarının iptali için imza kampanyasının başlatıldığı belirtildi.

Yapılan basın açıklamasında gazeteci Aslan Değirmeni'nin kaleme aldığı "28 Şubat'ın Çözülen Kodları" adlı kitabı gösterilerek fişlemeler ile bir toplumun nasıl mağdur edildiğini, cuntanın medya ile birlikte hareket ederek nasıl toplum mühendisliği yaptığı vurgulanarak sürecin genişleyerek devam edmesi talebinde bulunuldu.

Darbenin sadece BÇG ayağı değil, iş dünyası, medya ve küresel ayağının da deşifre edilmesi gerektiğine değinerek; "Türkiye darbelerle yüzleşmeye başladığı bir döneme girmiştir. 28 Şubat döneminde evrensel hukuk kuralları ayaklar altına alınarak birçok kişi mağdur edilmiştir, 28 Şubat dönemde alınan kararların yok hükmünde sayılması ve mağduriyetlerin giderilmesi gerekir." denildi.


28 Şubat Sürecindeki Yargılamalar Hukuka Aykırı Yürütülmüştür
Yaşanılan süreçte Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 'Batı Çalışma Grubu' adı altında illegal bir yapılanmanın kurulduğuna ve bu kuruluşun tamamen hukuk dışı bir yapılanma olup idarenin bütünlüğü ilkesine aykırı olduğuna değinilen basın açıklamasında;" Batı Çalışma Grubu'nun aldığı hukuksuz kararlar ve fişlemeler sonucu birçok kişi görevinden alınmış, öğrenciler eğitim haklarından yoksun bırakılmış farklı görüş ve ideoloji sahipleri hürriyeti bağlayıcı cezalarla tecziye edilmiş, ideolojik kararlarla insanların hayatları karartılmıştır. Bu sebeple binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat süreci siyasi yargı kararlarının iptal edilerek yeniden mahkeme yolunun açılması gerekmektedir. MAZLUMDER olarak konuyla ilgili yasa çalışmasının yapılması talebiyle imza kampanyası başlatıyoruz.'' denildi. (Bekir Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir