• DOLAR 32.562
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2424.38
  • ...
Dara`da 10 Ölü 499 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de, ordu birliklerinin başta isyanın başladığı Dara olmak üzere birçok şehirde yüzlerce kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Görgü tanıkları, Dara’da zırhlı araçlarla şehir merkezine giren askerlerin, 40 yaş altındaki tüm erkekleri ev ev baskınlar yapılarak gözaltına aldığını belittti. Askerlerin sokakları kapattığı belirtilirken, görgü tanıkları, eylemleri organize edenler ile insan hakları savunucularının birinci hedef olduğunu kaydetti.

Dara`ya geçen haftadan beri sevk edilen askerlere tekrar destek birlikler gönderildiğini ifade eden görgü tanıkları, şehirde son bir haftadır ne elektrik ne de su olduğunu ifade etti.

Öte yandan tank ve zırhlı askeri araçlarla şehre giren Suriye ordusu, bir evi hedef aldı. Atılan bombayla yıkılan evde bir kadın ve iki çocuğu yaşamını yitirdi. Suriye`deki insan hakları örgütleri, rejim karşıtı isyanın başladığından bugüne kadar en az 560 sivilin güvenlik kuvvetleri tarafından öldürüldüğünü bildiriyor.

Suriye ordusu adına açıklama yapan bir sözcü, güvenlik güçlerinin Dara`da gerçekleştirdikleri ev baskınlarında 10 kişinin öldürüldüğünü ve 499 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

FRANSA`DAN SURİYE İÇİN "LİBYA HAZIRLIĞI"

Öte yandan Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad rejiminin gösterileri şiddet kullanarak bastırmakta ısrarcı olması durumunda "gereğini yapacaklarını" açıakladı.

Juppe, şöyle konuştu: "Suriye rejimi baskı yolunda ısrar ederse bugün ya da yarın düşer. Bugün büyük bir özgürlük ve demokrasi isteği var. Halkın üzerine gerçek mermiyle ateş açarak bunu bastırmak kabul edilemez."

Fransa`nın tutumunun açık olduğunu söyleyen Fransa Dışişleri Bakanı Juppe, Esad yönetiminin tutumu konusunda olduklarını göstermek için Avrupa düzeyinde birtakım ambargo uygulaması belirlemek amacıyla Avrupalı müttefikleriyle görüştüklerini ifade etti.

ETHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir