• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
Eşekle 266 Kilometre Yürüdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ISPARTA -Elif Arığı, Tayfun Sevimli, Taner Cesur ve İbrahim Bardakçı ve bir eşekten oluşan kervan ın `Anadolu`nun yaşam hakkına sahip çıkalım` çağrısına vatandaşlar da destek verdi. Türkiye`nin dört bir yanından yola çıkan 19 gün sonra Ankara`da buluşacak olan 13 kervanın amacını Anadolu`nun karşı karşıya olduğu yıkımla ilgili farkındalığı oluşturmak şeklinde açıklayan Elif Arığı, Antalya`dan 12 Nisan`da 4 kişi ve bir eş ekle çıktıkları yolda Sütçüler, Aksu ve köylerinden sonra Eğirdir`e ulaştıklarını söyledi.

YOL ARKADAŞLARI `DAL`
Adı `Dal` olan eşeğin kendilerine yol arkadaşı olduğunu belirten Arığı, şöyle konuştu: "Bir kervan olarak yola çıktık. Yol boyunca yiyeceklerimizi taşımamız gereken kaplar ımız var. Bunları taşıyamadığımız da `Dal`a yüklüyoruz. Eskiden kervanlar eşekle yola çıkarmış, biz de bunu yaşamak istedik. Eğirdir`den sonra Akşehir`in ardından Ankara Gölbaşı`na ulaşacağız. 640 kilometre yolu böylece tamamlamış olacağız. Yola çıkan tüm kervanlar burada toplanacak. Biz canlı hayatın sürmesi için yürüyoruz."

GELECEĞİMİZ TEHLİKE ALTINDA
Son 10 yıl içinde tüm suların enerji şirketlerinin eline geçtiğini ve üzerlerine binlerce HES kurulduğunu belirten Arığı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaşamımız, geleceğimiz nükleer ve termik santrallerle tehlike altında. Feryadımızı duyan yok. Binlerce yıldır ekip biçtiğimiz tohumlar yok oldu. Ormanlarımız kesiliyor. İ nsanlar doğduğu bereketli topraklara artık doymadığı için köyünü terk ediyor. Hızla kalabalıklaşan şehirlerde yaşamak her geçen gün zorlaşıyor."


Türkiye`nin ikinci büyük tatlı su gölü Eğirdir Gölü kenarında çöplerin temizlenmesi yerine üzerinin hafriyatla kapatılmasının içme suyunun kirlenmesine neden olduğunu öne süren Arığı, civar köylerin mermer ocakları nedeniyle içme suların ın kirlendiğini, tarım ve hayvancılığın etkilendiğini sözlerine ekledi.

İHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir