• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
SSK`lı İiken, Kuyruklarda Çok Bekledim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL -CHP`nin, lafa geldiği zaman halk dediğini ifade eden Erdoğan, "Bunların sadece tabelalarında halk var. Kendilerinin halkla, halkçılıkla yakından uzaktan alakaları yok" diye konuştu. Arnavutköy Devlet Hastanesi`nin resmi açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın yanı sıra Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, Hakan Şükür`ün de aralarında bulunduğu 3. bölge milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, hükümet kurulduğu günden itibaren Türkiye`yi 4 temel değer üzerinde yükseltmek için harekete geçtiklerini belirtti. Bu değerlerin, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerinde Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi`nin Milli Savunma Bakanlığı bütç esinden geride olduğunu belirterek son gelinen noktada Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin altıncı , Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin ilk sıraya aldığını hatırlattı. Artık her vatandaşın istediği hastaneye gittiğini ve ilaç için kuyrukta beklemediğini vurgulayan Erdoğan, "Burada bir şeyi söylemek zorundayım. 90`lı yıllarda SSK`nın genel müdürü olan Sayın Kılıçdaroğlu. Bakın çok enteresandır o zamanlarda ben de bir sigortalıydım.

Hastaneye giderdik sabahın erken saatlerinde muayene almak için elimize numara verirlerdi, bazen sıra gelene kadar gün doğardı. Ertesi gün devam. Sıra gelirse doktor efendi `muayenehaneme gel` derdi. Muayenehanenin bedeli var, para almadan bu iş olmuyor ameliyat gene SSK`nın hastanesinde yapılıyor. Reçeteyi uzatıyorsun ilacın yarısı var yarısı yok. Kim var? Genel Müdür Sayın Kılıçdaroğlu. Senin SSK Genel Müdürlüğü`nü biliyoruz ama artık sizin zihniyetinizden bu ülke kurtuldu" diye konuştu.


Kılıçdaroğlu`nun genel müdürlüğünde SSK`nın sürekli eksiye gittiğini dile getiren Erdoğan, 99 yılında adaylık düşünen Kılıçdaroğlu`nu Bülent Ecevit`in veto ettiğini dile getirdi. Erdoğan, "Herhalde merhum Ecevit bunun ne olduğunu biliyordu adaylığını veto etti. Şimdi de merhum Ecevit`in başbakanlığını veto edenlerle, onunu için suç duyurusunda bulunanlarla ele ele, kol kola yürüyorlar. Varsınlar yürüsünler," diye konuştu.

Acil ve yoğun bakım gerektiren durumlarda özel ya da devlet hastanelerinin hiçbir para talep edemeyeceğini belirten Başbakan Erdoğan, bu yönde bir talep gelmesi halinde kendilerine bildirmeleri gerektiğini dile getirdi. Erdoğan şöyle konuştu: " Eskiden devlet ve sigorta hastanelerinde bir muayene odası olur, diğer hekimlerse muayenehanelerine çağırırdı. Şimdi, Tam Gün Yasası`nı çıkardık. Doktorlarımız full time çalışsınlar. Ama bu CHP zihniyetindeki kafalar hala bunu engellemenin gayreti içinde. Bunu da sömürüyorlar.

Niye? Çünkü lafa geldiği zaman halk, lafa geldiği zaman halk nerede? Hiç böyle bir şey yok. Bunların sadece tabelalarında halk var. Kendilerinin halkla, halkçılıkla yakından uzaktan alakaları yok."

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir