• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Bir Çirkin Komplo da Doğruhaber`e
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber
Gazetemizde staj yapan bir elemanı tehdit ve baskı yoluyla muhbirleştirmek isteyen ve kendini polis istihbarattan geldiğini söyleyen polisin telefonla gönderdiği tehdit içerikli mesajları ortaya çıktı.

KABUL ETMEYİNCE TEHDİT EDİLDİ
Muhbirleştirme girişimini anlatan stajyer E.D kendisine polis istihbarattan geldiğini söyleyen bir polisin para ve kariyer teklif ederek muhbirlik yapmasını istediğini söyledi.
 
Yapılan çirkin teklifi kabul etmediğini anlatan E.D, bunun üzerine tehdit edildiğini belirtti.
 
Polisin kendisine, “seni yaşatırız, sana güzel bir hayat vadediyoruz. Kariyer yapmak istemez misin?” gibi teklifler sunduğunu belirten E.D, telefonla onlarca kez rahatsız edildiğini bunun üzerine hattını değiştirdiğini söyledi.
 
Aradan bir zaman geçtikten sonra yeni numarasından yeniden arandığını anlatan E,D sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne kadar görüşelim dediyse de kabul etmedim ve bunun üzerine tehdit etmeye başladı.
 
Seni evinden alırım, seninle başka türlü konuşmasını da biliriz, sen bizim kim olduğumuzu, sana neler yapabileceğimizi biliyor musun, gibi bir sürü tehdit ve korkutacak şeyler söyledi. Ama kesinlikle görüşmem dedim ve telefonu kapattım” dedi.

OKUL YOLUNDA ÖNÜNÜ KESTİLER
Tehditlerin bununla da sınırlı olmadığını belirten E. D, okul yolunda yeniden önünün kesildiğini, tehdit ve baskıların yeniden devam ettiğini anlattı.
 
E,D şunları söyledi: “Ertesi sabah okula gittiğimde aynı polis yolumu kesti ve benimle konuşmak istediğini söyledi. Ben de okula gidiyorum kesinlikle sizinle görüşmem dedim.
Benimle yürümeye başladı ve yine tekliflerini sıraladı.
Bir yere gidelim, oturalım, konuşalım böyle olmaz dedi; ama kesinlikle ben sizinle görüşmem dedim ve okula kadar benimle geldi. Bu arada bazen tekliflerle bazen de tehditlerle yani zorla benim muhbir olmamı istiyordu.
Okula gelene kadar kariyerin biter, bizimle anlaşmazsan hiçbir kariyer yapamazsın. Senin bir yere gelmene izin vermeyiz. Bizim istemediğimiz kimse hiçbir yere gelemez. O gazetede çalışmaya devam et; ama bizimle işbirliği yap yoksa bütün kariyerini bitiririz, diyordu

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM
Kendisinin yasadışı bir şekilde, baskı ve tehditle muhbirleştirilmek istendiğini ifade eden E.D, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir