• DOLAR 32.581
  • EURO 34.914
  • ALTIN 2428.574
  • ...
Kaddafi Misrata`ya Roket Yağdırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haftalar süren kuşatmanın ardından kentten çekilen Kaddafi birlikleri, isyancıların elindeki Misrata limanını bombalamaya dün de devam etti. Bölgedeki yabancı gazetecilerin kameralarına yansıyan görüntüler, bir kargo gemisinin limana yanaştığı sırada başlayan bombardımana, isyancıların nasıl hazırlıksız yakalandığını gözler önüne serdi.

Öte yandan, Trablus’taki yabancı misyonlara ait binalar saldırıya uğradı. İtalyan hükümeti, büyükelçiliğine yönelik saldırıyı kınadı. İngiltere de misilleme olarak Libya’nın Londra Büyükelçisini sınırdışı etme kararı aldı.

Bu arada Libya resmi kanalı, geçtiğimiz günkü NATO saldırısında öldüğü belirtilen Kaddafi’nin oğlu ve üç torununun cesetlerinin görüntülerini yayımladı.

NATO kaynakları ise, saldırıda Kaddafi’nin yakınlarının öldüğü yönündeki bilginin henüz doğrulanmadığını bildirdi. İttifak adına Brüksel’de konuşan NATO sözcüsü, hava taarruzunda askeri bir komuta kontrol binasının vurulduğunu, hiçbir bireyin hedef alınmadığını kaydetti.

Diğer yandan, Kaddafi birlikleriyle muhalif güçler arasındaki çatışmalar batıdaki Tunus sınırına taşınırken, yüzlerce Libyalı sivil de komşu ülkeye sığınmak için yollara düştü. Yoğun çatışmaların yaşandığı Dehiba-Vazin sınırının, Tunuslu güvenlik güçlerince kapatıldığı bildiriliyor.

Euronews

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir