• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
Bu Oyun Eski Oyun!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kirli ellerin bitmek tükenmek bilmeyen oyunları, postmodern dönemde de başgöstermektedir. Geçmişte olduğu gibi aynı oyunlarla Ortadoğu`da dengeleri kendi lehine kurmaya çalışan kapitalist ve emperyalist güçler, ne yazık ki bir kez daha istediklerini yapmış bulunmaktadırlar.
 

Biraz hafızamızı yoklarsak, Irak-İran arasında meydana gelen savaş ile iki İslam ülkesi karşı karşıya getirilmişti. Yakın tarihimizde Amerika`nın Irak`a sözde barış getireceğini vaadederek Irak`a girmesi ve kaos ortamı yaratarak, ordaki yer altı kaynaklarını sömürmesi hepimiz tarafından bilinen bir konudur. Dikkat ettiyseniz ne zaman Amerika ve onu besleyen kapitalist düzen maddi açıdan zor duruma düştüğü an, barış götürmek bahanesiyle herhangi bir ülkeye girip, oranın kaynaklarını hortumlamıştır. Buna örnek olarak Pakistan, Afganistan ve Irak`ı gösterebiliriz. Bu oyun, sömürmenin batılı anlamda ifade edilen postmodern adlı bir kurgulamanın şeklidir. Yani sömürgeciliğin, farklı bir tarzıdır.

 

Mesela; eskiden Tefeci olarak adlandırdığımız kişi veya kurumların yerini günümüzde bankacılık olarak adlandırıyorsak, bu da ona benzer bir değişim modelidir. Yani isim olarak değişen fakat içerik olarak aynı kalan bir sistemdir. Tunus`ta başlayan sözde diktatörlerin baskılarına dayanamayan halk, hiçbir ideoloji(yani İslami bir duruş tarzında değil) gütmeden, başkalarının yönlendirmeleriyle halk ayaklanmaları başlatmışlardır. Zaman içerisinde Mısır, Libya, Suriye gibi İslam ülkelerine sıçrayan bu halk ayaklanmaları, tamamen diktatör değişimini hazırlayan bir zemin oluşturmuştur. Ayrıca dikkat ettiyseniz, 1 Nisan 2011 tarihli gazetemizde yayınlanan “Ortadoğu” adlı karikatür, bu konuyu net bir şekilde ifade etmiştir. Anlaşılacağı gibi bu bir tasfiye projesidir. Yani eski yüzlerin yerine, yeni yüzlerin monte edilmesidir. Zihniyet aynı, sistem aynıdır. Zira İslami kimlik kullanılarak, bu tür oyunlar sürekli tekrarlanmaktadır. Kapitalist dengeler bu oyunu o kadar sinsice oynamaktadırlar ki, sahnenin arkasında kendilerinin olduğunu hissettirmemeye çalışırlar. Fakat Allah`ın izniyle çok komik duruma düşerler. Amerika`nın Irak`ta olduğu gibi son olarak da Fransa`yı kışkırtarak Libya`ya saldırmasını sağlaması ve dünya arenasında barış mesajları vermesi trajikomik bir durumdur. Arkasından kendi güdümünde olan NATO`ya olayları düzenlemesi ve sözde barış ortamını sağlaması için tek yetkili olarak görmesi de tezat bir durumdur.
 

Özetle ifade edecek olursak, her daim bu tür Ali Cengiz oyunları oynanıyor ve oynanmaya devam edilecektir. Önemli olan bilinçli bir müslüman olarak, bu tür tuzaklara düşmemektir. Rabbim bizleri bu tür oyunları bozmaya çalışan Ömer Muhtar, Halid İslamboli, Humeyni gibi dirençli ve kararlı kullarından eylesin. AMİN.

Yunus Akyüz / Gaziantep - Yaş: 26

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir