• DOLAR 32.5
  • EURO 34.611
  • ALTIN 2482.815
  • ...
Roboskili Öğrenciler Batman'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Şırnak'ın Uludere İlçesi Roboski Köyü'nde hayatını kaybeden 35 köylünün yakınları ve okul arkadaşları moral gezisi kapsamında Hasankeyf ve Batman'a geldiler. Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, dört öğretmen ve kırk sekiz öğrencinin bulunduğu grup, öğle vakti Hasankeyf'e vardılar.

 

Öğrencileri Hasankeyf Kaymakamı Cevat Uyanık ile Gercüş Kaymakamı Halit Mengi karşıladı. Burada öğle yemeğini yiyen öğrenciler, daha sonra Hasankeyf Kalesini gezdiler. Hasankeyf'te karşılaştıkları turistlere ilgi gösteren öğrenciler burada karşılaştıkları bir turistle fotoğraf çektiler.

 

Öğrenciler Hasankeyf kalesinde şaşkınlıklarını dile getirerek, memleketlerinde gezip güzel yerleri gördüklerinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Öğrencilerden Suzan Yakut, "Burası çok güzel, burayı gördüğüm için çok mutluyum. Memleketimizin güzelliklerini gördüğüm için çok sevinçliyim" şeklinde duygularını dile getirdi.

 

Öğrenciler Hasankeyf Kalesini gezdikten sonra kendilerine hazırlanan hediye paketlerini alarak Batman'a geçtiler. Batman'da Vali Ahmet Turhan'ı ziyaret eden öğrencilerin, daha sonra bir süper markete giderek moral tazelemek amacıyla vakit geçirecekleri belirtildi. (Masum Günaydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir