• DOLAR 32.492
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2431.797
  • ...
Kar yağışı kimileri için esaret olsa da onlar için ekmek kapısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin en çok kar yağışı alan illerin başında gelen Bitlis'te, yağışlar dar gelirli vatandaşın ekmek kapısı. Ne kadar çok yağsa o kadar çok kazınıyorlar. Kar yağışı birçok yönüyle hayatı olumsuz etkilese de dar gelirli vatandaşın cebini olumlu etkiliyor.

Yoğun kar yağışının yaşandığı kentte, birçok vatandaş çatı ve damlarda biriken karları temizleyerek geçimini sağlıyor. Özellikle inşaatlarda çalışan dar gelirli vatandaşlar, uzun ve çetin geçen kış aylarında, evine ekmek götürmek için kar yağışını fırsata çeviriyor. Kimileri ise internette rast geldiği kar küreme araçlarının aynısını kendi imkanlarıyla yaparak, kış boyu çalışıyor.

Yaz aylarında inşaatta, kış aylarında ise çatı ve damlarda biriken karları temizleyerek geçimini sağlayan vatandaşlardan İlhan Özdağ, kar yağışı başkası için çile olsa da kendileri için ekmek teknesi olduğunu söyledi.

Özdağ, "Ekmek paramızı kazanmak için evlerin, camilerin damlarını ve bina çatılarını temizliyoruz. Birileri için zahmet olabilir ama bizim için ekmek kapısıdır. Para kazanmak kolay değil. Herkes evinde şu an otururken ben fırtınada damlarda kar temizliyorum. Kar küreme aracımı internette görerek, aynısını yaptırdım. Yazın inşaatlarda çalışıyoruz. O da fazla çalışmıyoruz iş yok. Kışın da çatı ve damları temizliyoruz. Karın kalınlığına göre değişiyor. 100-130 TL'ye damları temizliyoruz." dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir