• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
Gazzeli yetimler yardım çağrısında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazzeli yüzlerce yetim Beyt Hanun “Erez” Kapısı önünde düzenlenen gösteride uluslararası topluma ablukaya son verme ve yardım çağrısında bulundu.

Ablukayı kırma faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen gösteriye yetimlerden, şehit ve esir çocuklarından yaklaşık 500 çocuk katıldı.

Gazzeli yetimler, yaşadıkları sıkıntılardan ve krizden Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas`ı ve işgal rejimini sorumlu tutan pankartlar taşıdı.

Gösteride konuşan bir yetim kız, Gazze Şeridi`nde iki milyon insanın dünyanın gözü önünde yavaş yavaş öldüğünü söyledi.

Gazze Şeridi`nde yaşayan bir memurun Filistin Yönetimi tarafından maaşı kesildiği için çocuklarına ekmek götüremediğini ve ağladığını belirten yetim kız, Filistin Yönetimi`nin Gazze Şeridi`ne uyguladığı yaptırımların fakirlik oranını artırdığına dikkat çekti. Gazze Şeridi`nde işsizliğin yaygınlaştığını bildiren yetim kız, Gazze halkının yüzde 80`inin fakirlik sınırının altında yaşadığını ifade etti.

Arap ve İslam ülkeleriyle dünyanın özgür insanlarına seslenen yetim kız, ablukanın kırılması ve kapıların açılması, Filistin Yönetimi`nin yaptırımlara son vermesi için Gazze halkına destek olmalarını istedi.

İslami Hayır Derneği Müdürü Ramiz El-Ğarbavi de gösteride yaptığı konuşmada, Filistin halkının önemli bir kesimine destek için gösteriye katıldıklarını bildirdi.

El-Ğarbavi, yetimlerin aşağılanmalarını ve onurlu bir yaşamdan mahrum kalmalarını isteyenler olduğuna işaret ederek, yetimlerin siyasi kavgaların dışında tutulması çağrısında bulundu.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir