• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
Siyer Sınavı`nda başvurular bugün sona eriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından , 17 Şubat'ta "O'nu oku O'nu yaşa" sloganıyla Türkiye geneli düzenlenecek ödüllü Siyer Sınavı'na başvurular bugün sona eriyor.

Sınav başvurular 15 Aralık itibariyle başlamıştı. Önceki yıllarda olduğu gibi sınav 4 kategori şeklinde gerçekleştirilecek.

Sınavın kitapları

4'üncü ve 5'inci sınıf öğrencilerinin katılacağı birinci kategori için Yazar Feyzullah Zerey'in Semere Yayıncılıktan çıkan "En Güzel Örnek Hazreti Muhammed" adlı kitabı kaynak olarak belirlendi.

6, 7 ve 8'inci sınıflar ise ikinci kategoride Yazar Mehmet Ali Gönül'ün Semere Yayıncılıktan çıkan "Sevgili Peygamberimiz" isimli kitaptan sorumlu olacak.

9, 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri de Yazar İdris Şimşek'in Semere Yayıncılıktan çıkan "Hazreti Muhammed'i Tanımak" isimli kitabından mesul olacak.

Üniversite ve diğer tahsil durumuna mensup olanlar için geçerli olacak 4'üncü kategori de ise Yazar Hüseyin Yıldız'ın Semere Yayıncılıktan çıkan "Resul-i Ekrem" isimli kitabı kaynak olacak.

Başvurular

Başvurular www.peygambersevdalilari.com ve www.siyersinavi.com web sayfasından veya Peygamber Sevdalıları Vakfı'nca belirlenen herhangi bir sınav merkezi /noktası üzerinden yapılacak.

Siyer Sınavı başvurusu, internet aracılığı ile ön başvuru yapıldıktan sonra Peygamber Sevdalıları Vakfı'nca belirlenen herhangi bir sınav merkezi / noktasında, belirlenen sınav kitabı temin edilip yapılan ön başvuru onaylattırılması gerecek. Başvuru tamamlandıktan sonra adaya, başvurusunun onaylandığına dair mesaj gönderilebileceği gibi adayın kendisi de başvurusunun onaylanıp onaylanmadığını internet adresinden kontrol etmesi gerekecek. Siyer Sınavında her kategori için belirlenen sınav kitabı, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nca belirlenen yerlerden/noktalardan temin edilecek.

Vakıf tarafından daha önce herhangi bir bölgede düzenlenen siyer sınavlarında dereceye girip umre ödülü kazananlar, 2019 "O'nu oku, O'nu Yaşa Ödüllü Siyer Sınavı"na katılıp dereceye girseler dahi verilecek ödüllerin hiçbirinden yararlanamayacak.

"O'nu oku, O'nu Yaşa Ödüllü Siyer Sınavı" nda dereceye girmek tek başına bir hak teşkil etmeyecek. Başvuru şartlarını taşımayanlar, yanlış, yanıltıcı veya gerçek dışı beyanda bulunanlar ile sınav kurallarını ihlal ettiği tespit edilenler bu durumdan dolayı sınavları iptal edileceğinden her hangi bir hak iddia edemeyecek. (Başvuru esnasında öğrenim bilgilerini yanlış verme veya optik formdaki bilgilerde eksik yanlış veya yanıltıcı kodlama vb. gibi)

Sınav sonucunda dereceye girip umre ödüllü kazananlar, kendileri umreye gitmedikleri takdirde sadece birinci derece akrabalarından birini (anne, baba, eş, kardeş veya çocuklardan-18 yaş ve üstü-birini) yerine gönderebilecek.

Sınavı yapılacağı yerler ve tarihi

Sınav, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nca belirlenen ve http://www.peygambersevdalilari.com ve http://www.siyersinavi.com web sayfalarında yayınlanacak olan sınav merkezlerinde 17 Şubat Pazar Günü 11:00-13:00 (TSİ) saatleri arasında erkek/bayan ayrı ayrı salonlarda olmak üzere tek oturumda aynı anda yapılacak. Ayrıca yarışmacılara, sınava giriş yerleri E-Posta/SMS yolu ile bilgilendirme yapılabilecek.

 Ödüller

1. KATEGORİ (4. ve 5. Sınıf Öğrencileri)

10 Dizüstü Bilgisayar

40 Bisiklet

20 Tablet

50 Kol Saati

100 Sırt çantası

180 Eşarp/ Futbol Topu

200 Satranç Takımı

2. KATEGORİ ( 6. - 7. ve 8. Sınıf Öğrencileri)

20 Dizüstü Bilgisayar

40 Bisiklet

40 Tablet

100 Kol Saati

100 Kitap Seti

100 Sırt Çantası

100 Flash Bellek 16 GB

284 Eşarp / Futbol Topu

3. KATEGORİ Lise Öğrencileri (9.- 10. - 11. ve 12.sınıf) - Örgün Eğitimde okumayıp 2000 ve sonrası doğumlu olanlar

6 Dizüstü Bilgisayar

4 Tam Altın

20 Tablet

70 Kol Saati

100 Sırt çantası

100 Kitap Seti

200 Flash Bellek 16 GB

4. KATEGORİ Diğer (Belirtilen Eğitim Durumları Dışında Kalanlar)

5 Umre

10 Dizüstü Bilgisayar

5 Yarım Altın

5 Çeyrek Altın

23 Powerbank

68 Kitap Seti (Fırat Arslan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir