• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
TÜBİTAK`tan araştırmacılara yeni hizmet: ARBİS
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Türkiye'nin araştırmacı veri tabanını oluşturmak amacıyla, TÜBİTAK tarafından tasarlanan ve geliştirilen, hem akademi, kamu araştırma merkezleri, hem de özel sektörden 496.200 üyesi olan web tabanlı bir uygulama olan Araştırmacı Bilgi Sistemi`ne (ARBİS) kayıtlı araştırmacıya ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla, kullanıcı dostu bir ara yüze sahip olan “Sorgulama Yönetimi Modülü” oluşturuldu.

Oluşturulan bu modül ile ARBİS`te yer alan kişisel araştırma süreçleri ile ilişkili bilgiler (eğitim bilgileri, deneyim/işyeri bilgileri, teknolojik faaliyet alanları, anahtar kelimeler, makale, bildiri, tez, sonuçlanmış proje bilgileri vb.) 22 Ocak 2019 tarihinden itibaren, isteyen herkes tarafından görülebilecek şekilde sorgulamaya açıldı.

Bu sorgulamalar sonucunda elde edilecek veriler, kamuda proje desteği veren kuruluşların hangi alanlarda kimlerin çalıştığını veya araştırmacıların kendi çalıştığı ya da disiplinler arası alanlarda işbirliği yapabileceği uzman kişileri bulmada fayda sağlaması amacıyla paylaşılıyor.

Ayrıca bu modül üniversitede görev yapan akademisyenler ile özel sektörü bir araya getirerek üniversite-sanayi işbirliklerine katkı sağlıyor.

Herkes tarafından kullanılabilen bu sorgulama modülü sayesinde, anahtar kelime, faaliyet alanı, akademik ve görev unvanı ile ülke bilgilerine göre tarama yapılabiliyor.

Türkiye'de görev yapan ve yurt dışında yaşayan tüm araştırmacılar, ARBİS veri tabanına kayıt olabiliyor ve bilgilerini güncelleyebiliyor.

TÜBİTAK destek programlarına başvuru yapabilmek ve bu programlar kapsamında yapılan başvuruların değerlendirme süreçlerinde görev alabilmek için ön koşullardan birisi ARBİS'e kayıt olmaktır.

Söz konusu ara yüze; https://arbis.tubitak.gov.tr/tr/kullanici/kullaniciSorgulama adresinden ulaşılabilmektedir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir