• DOLAR 32.353
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2305.395
  • ...
"İbrahim Ebu Salim`in tutuklanması ayrışmayı tetikler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El-Fetih güçleri başkent Kudüs'te Yasama Meclisi vekilliği görevini yürüten İbrahim Ebu Salim'i gece yarısı evine yaptığı baskınla tutukladı. El-Fetih güçlerinin bu tutumuna başta Hamas olmak üzere siyasetçiler ve direniş gruplarından tepki geldi.

Hamas hareketinin resmi kaynaklarından tutuklamaya yönelik yapılan açıklamada, Ebu Salim'in vahdetçi duruşuyla tanındığı ve vatanın bir değeri olduğuna vurgu yapıldı.

El-Fetih hükümetine yapılan çağrıda, "Ebu Salim'in tutuklanması bariz bir düşmanlık ve Filistin'in mücadele tarihini açıkça inkâr etmektir. Vatan birliği tercihini hedef almaktır. El-Fetih güçleri, Kudüs ve Batı Şeria'da işgalcilerin saldırılarına karşılık vermekten acizken, düşmanlığını Batı Şeria'da hareketin öncülerini tutuklama, işkence ve gece baskınlarıyla diretiyor. Bugün dini örfler ve ulusal kurallar hiçe sayılmıştır." denildi.

Hükümetin Batı Şeria'da iç karışıklık ve hürriyetlerin hiçe sayılması siyaseti yürüttüğüne vurgu yapılan açıklamada, "Halkımıza ve mücadelemize büyük zarar ve musibetler yaşatılıyor. O zaman bizim siyonist saldırganlığıyla ve meselemizin tasfiyesi amacıyla kurulan tuzaklarla yüzleşmemiz için karar birliğine ve vatani bir saf tutmaya ihtiyacımız var." ifadelerine yer verildi.

El-Fetih güçleri tarafından gerçekleştirilen tutuklamaya Filistin İslami Cihad, Mücahidin Hareketi Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Halk Mücadelesi Cephesi yetkilileri tarafından da tepki gösterilerek kınama mesajları yayınlandı. Yapılan açıklamalarda bunun uluslararası bir kural ihlali olduğu ve ayrışmayı tetiklediğine vurgu yapıldı. (Zeyd Varol-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir