• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Fransa`da devletçi Venezuela`da halkçı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HaberYorum/Doğruhaber

Sarı Yeleklilerin ekonomi merkezli isyanlarına karşı 3 maymunu oynayan AB,İngiltere ve ABD Venezuela halkının yaşadığı ekonomik krizi bir darbe fırsatına çevirmek için uğraşırken Avrupanın göbeğinde Sarı Öfke sokaklara yansımaya devam ediyor.

Fransa'da akaryakıt zamları ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak kasım ayında başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimine karşı dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri, 12'nci haftasında başkent Paris'te devam etti.

Zaman zaman milyona yakın protestocunun Macron karşıtı yürüyüşünden darbeye giden bir yol açmak yerine sarı yeleklilerin eylemlerini görmezden gelen Batı Kapitalizmi Venezuela halkının ekonomik sorunlarını gerekçe göstererek darbe mekanizmasını harekete geçirdi. Fransa`da işçi eylemleri ile başlayan ve hızla kitleselleşen eylemler hakkında açıklamada bulunmayan ama Venezuela söz konusu olduğunda buraya “vali atama konusunda” bile oldukça heveskar olan Trump aynı zamanda kapitalist felsefenin teorisini ortaya koymuştur. Fransa sömürülebilecek bir ülke değildir ama Venezuela`nın altın ve doğalgaz yatakları Beyaz Adamın coğrafi keşiflerini beklemektedir!

Sarı Yelekliler meselesine hümanist ve halkçı bir çerçeveden bakmayanların söz konusu olan Venezuela olunca hümanist kesilmesi ve para yardımından söz etmesi Afrika kıtasını sömüren misyonerlerin yardımlarına ne de çok benziyor. Siyah adam gözlerini açtığında önce eline tutuşturulan incile bakmış sonra da ellerinden çalınan toprakları için gözyaşı dökmüştü.

Ülkenin petrol ve altın rezervlerini elde etmek için Madoru`yu hedef alan ülkelerin Fransa`daki ekonomik temelli gösteriler hakkında herhangi bir dayanışma örneği sunmaması kapitalist canavarlığın kardeşliği olarak yorumlanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir