• DOLAR 32.571
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2427.984
  • ...
Kur`an Nesli Platformu`nun Umre Tarihi Belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman merkezli Kur`an Nesli Platformu, yaptığı sınavlarda dereceye girenleri umre ile ödüllendirdi. Dereceye girerek umre seyahatine hak kazanan yarışmacıların 15 Haziran 2012 tarihinde kutsal topraklara gönderileceği açıklandı.
 
Daha önce Türkiye genelinde düzenlemiş olduğu Umre ödüllü Kur`an İlimleri ve Meali sınavında ilk 20`ye girenler, yine Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma yarışmasında ilk üçe girenler ve Türkiye genelinde yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda (KDSS) ilk ona girenlerin de yer aldığı toplam 33 kişinin katılacağı Umre seyahatinin tarihi açıklandı.
 
Özkan Yaman Hocanın rehberliğinde 15 Haziran 2012 tarihinde başlayacak olan bu kutsal seyahatin, 15 gün 14 gece süreceği belirtildi.
 
Kur`an Nesli Platformu, Başkanı M.Ali Altun yaptığı açıklamada, kendi imkânlarıyla kafileye eşlik etmek isteyenlerin kendileriyle irtibata girmeleri durumunda gereken bilgilendirmelerin yapılacağını söyledi.
 
Yolculuk İçin Aranan Şartlar:
1. 45 yaşın altındaki bayanlar, yanlarında bir mahrem (birinci derece erkek yakını) bulunmaksızın, Suudi Arabistan`a gitmelerine Suudi makamları tarafından izin verilmemektedir.
2. Uçak fiyatındaki değişiklikler ve belirlenecek ekstra vergiler fiyatlara yansıtılacaktır.
3. Fiyatlarımız hava limanından hava limanınadır. Yurt dışı çıkış harcı fiyatlara dâhil değildir.
4. Uçuş ili Adana`dır. Dönüş yine Adana`yadır. Adana`ya ulaşım bedeli yolculara aittir.
5. Pasaport ve evrakların en az 20 gün önce teslim edilmesi gerekmektedir.
6. Her türlü sorun ve bilgilendirme için 0544 672 72 27 telefonla bize ulaşın.
 
Vize İçin Gerekli Evraklar
1 - En az bir yıl süreli pasaport (En az 1 yıllık Çipli Pasaport)
2 - İki adet vesikalık fotoğraf (Arka fon beyaz olacak)
3 - Kimlik fotokopisi (TC Kimlik numaralı olmalıdır)
4 - Eşler için nüfus idaresinden alınacak vukuatlı nüfus kayıt örneği veya evlilik cüzdanının noter tasdikli fotokopisi.
5 - 45 Yaş altı bayanlar için mahreminin yakınlık derecesini belirten nüfus idaresinden akrabalık belgesi (nüfus kayıt örneği), noterden taahhütname ve muvaffakatname.
6 - Evli ise eşinden, bekâr ise babasından Umre`ye gidebileceğine dair noterden alacakları muvaffakatnamenin aslı (baba yoksa diğer erkek aile bireyleri)
 
Muvaffakatname örneği: "Ben Ahmet Melek, eşim Fatma Melek`in hac (Umre) amacıyla Suudi Arabistan`a (babası, kayın babası, oğlu, amcası, yeğeni, dayısı) Abdullah Şakir ile gidip gelmesine muvafakat ediyorum" şeklinde olur. Ayrıca beraber gidecekleri şahsın yakınlık derecesini ifade eden nüfus kayıt örneği aslı veya noter tasdikli fotokopisi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir