• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Van Eğitimine Katkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, beraberindeki heyetle Van'a gelerek deprem sonrası yıkılan Alipaşa Mahallesi Yarımbatman Sokak'taki Van İmam-Hatip Lisesi okul arazisinde incelemelerde bulundu.

 

Van Valisi Münir Karaloğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır'ın da eşlik ettiği heyet; yıkılan okulun arazisine 32 derslikli okul, 600 kişilik öğrenci pansiyonu, spor salonu ve öğrenciler için uygulamalı mescit yapacak. Arazideki incelemelerini tamamlayan heyet, daha sonra İstasyon Mahallesi'nde bulunan ve şu anda üç okulun eğitim gördüğü Hüseyin Çelik Anadolu Anadolu İmam-Hatip Lisesi'ne geçti. Okul idarecileri Turgay Avis ve Tekin Yürektürk tarafından karşılanan heyet burada bir değerlendirme toplantısı yaptı. Özalp yolu üzerinde bulunan ve Karayolları asfalt şantiyesine ait arazide de incelemelerde bulunan heyet; buradan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne geçerek Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında ziyaret etti.

 

Deprem sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Van'a arama kurtarma başta olmak üzere önemli oranda ayni yardımı yaptığını belirten KİPTAŞ Genel Müdürü Yıldırım, şimdi yapacakları yeni okulun Türkiye'nin en iyi mimarilerinden biri olacağı sözünü verdi. Yıldırım ayrıca yeni yapılacak olan İmam-Hatip Lisesi, pansiyon, kapalı spor salonu ve uygulama mescidinin Eylül 2012'de eğitim öğretime yetiştirileceğini söyledi.

 

Vali Karaloğlu da 23 Ekim'de meydana gelen depremin ilk saatlerinden itibaren Van'a önemli yardımlar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir topbaş'a ve eğitime önemli katkılar sağlayacak olan KİPTAŞ yönetimine teşekkür etti. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir