• DOLAR 32.542
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2427.288
  • ...
Savara ve Şakuli Dereleri Islah Ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 2010 yılından bu yana sel kapanları ve taş duvarlarla ıslahı gerçekleştirilmeye çalışılan iki bölgede de incelemelerde bulunan Belediye Başkanvekili Serhat Temel, "Savara deresinin yaratacağı tehlikeyi tümden bertaraf etmek için çalışmalarımız sürüyor, Şakuli deresindeki inşaatı ise bu yıl tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

 

Temel, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bülent Tekik ve BASKİ Müdürü İsa Yıldız ile birlikte Batman Belediyesi'nin 2010 yılından bu yana sürdürdüğü Savara ve Şakuli derelerinin ıslahı çalışmalarını yerinde inceledi. Sel kapanları ve taş duvarlarla ıslahı gerçekleştirilmeye çalışılan iki bölgede de yaşanacak olası sel baskınlarının tümden bertaraf edilmesi amaçlanıyor.

 

Savara ve Şakuli derelerinin kış ve bahar aylarında kent için yıllardır adeta bir kabusa dönüştüğünü anımsatan Başkanvekili Temel, "Savara ve Şakuli, 2006 yılında Batman'da meydana gelen ve can ile mal kaybına neden olan sel felaketini tetikleyen, o büyük tahribatı yaratan doğal dere yataklarıdır. Yönetime geldiğimiz ilk aylardan itibaren bu tehlikeyi önlemek için yoğun bir çalışma başlattık. Bir kez daha aynı tahribatların yaşanmaması için Belediyemiz BASKİ Müdürlüğü olarak 2010 yılında Seyitler ve Hürriyet mahallerinden geçen Savara deresinin ana taşıma deresi üzerinde 40 bin ton kapasiteli ve 2011 yılında da diğer kolu üzerinde 30 bin ton kapasiteli sel kapanları yapımını tamamladık. Savara deresinin iki ayrı kolu üzerinde yapımını tamamladığımız sel kapanlarının toplam kapasitesi mevcut durumda 70 bin ton civarında. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışma ile buradaki tehlikeler büyük ölçüde bertaraf edilmiş durumda. Savara deresinin yaratacağı tehlikeyi tamamen bertaraf etmek için arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürmeye devam edecekler, kısa vadede buradaki ıslah çalışmasını bitirmeyi öngörüyoruz" dedi. (Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir