• DOLAR 32.567
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2408.046
  • ...
Şırnak ve İlçeleri Toz Bulutu Altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Irak ve Suriye çöllerinden gelen toz bulutu Cizre`de hayatı olumsuz etkiledi. Irak ve Suriye üzerinden esen rüzgârlarla gelen ve öğlen saatlerinden itibaren Cizre`yi etkisi altına alan toz bulutu nedeniyle ilçede adeta hayat durdu. İlçeyi etkisi altına alan toz bulutu, esnaf ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.
 
Tahirhan Usal, "Bu sabah kalktığımızda Cizre`deki bu toz bulutunu gördük. Bu toz bulutu sadece sağlıklı insanlar için değil özellikle astım, bronşit hastalığı olan insanları olumsuz etkiliyor. Bunun için astım ve bronşit hastalığı olan insanların dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Bu toz bulutu Allah`ın bir takdiridir. Tahminime göre bu toz bulutu Arabistan çöllerinden geliyor. Cizre`de senede genellikle böyle ağırlıklı bir iki defa oluyor" dedi.
 
Esnaf Abdullah Kurabi, "Sabahleyin evden çıktığımda çok yoğun bir toz bulutu Cizre semalarını kaplamıştı. Görüş mesafesi epey düşmüş bir durumdaydı. İnsanlar zorluklar nefes alabilecek durumdaydı. Sabahtan beri toz bulutundan dolayı dükkanımızın kapısını açamıyoruz. Bu durum insanın sağlığını da etkileyecek durumdadır. Bu Allah`ın bir takdiridir" şeklinde konuştu. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir