• DOLAR 32.539
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2431.5
  • ...
Bingöl`de Mahalli Yemek Kermesi Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak açılan `Mahalli Yemek Kermesi` dün Yenişehir Mahallesi Uzunyayla Apartmanı altında açıldı.

 

Tüm halkı kermese beklediklerini söyleyen Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç, "Dayanışma ve yardımlaşma duygusu, insanlığın kendisi ile birlikte getirdiği en yüce değerlerden biridir. Her toplum, dayanışma ve yardımlaşma konularında yaşadığı zamanın sosyal ve ekonomik yapısına göre, çeşitlilik gösteren müesseseler oluşturmuştur.

Ancak yardımlaşma ve dayanışmanın en etkili, en verimli ve teşkilatlanmış şekli kuşkusuz vakıf müessesesidir. Kültür ve medeniyetimiz vakıflar aracılığıyla gelişmiş, büyümüş ve kökleşmiştir. Bin yıldır vakıfla özdeşleşen kültür ve medeniyetimiz ayrılmaz bir bütündür.

Dolayısıyla vakıf kültürünün incelenmesi; sentezler çıkarılıp, geleceğe daha güvenle bakmamız açısından önemlidir. Bu da elbette ki tanınma, tanıtma ve kamuoyunu bu konularda aydınlatmaya bağlıdır" dedi.

 

"Hizmet nimettir anlayışını taşıyoruz"
Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı çalışmaları hakkında bilgilendirme yapan Değişgeç, "Hayır işleri ve hizmetlerini yürüten çeşitli vakıf, dernek ve kuruluşlar var. Hatta şahıs olarak da bu tür hizmetleri yapmaya gayret edenler var. Bizim vakıf olarak görevimiz "Hizmet Nimet`tir" anlayışı ile yardıma muhtaç olanlar ile yardım etmek isteyenler arasında köprü olmaktır.

Biz Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı olarak lise, üniversiteye hazırlık ve üniversite öğrencilerine eğitim bursu vermekteyiz. Ayrıca 12 aileye de ailenin fert sayısına göre aylık düzenli gıda yardımında bulunmaktayız. İhtiyaç sahibi çok insanımız var, gönül ister ki yardım talebinde bulunanların hepsine yardımda bulunalım.

İnşallah gelirlerimizi bu tür faaliyetlerle artırarak Bingöl`ümüzde yardıma muhtaç olan insanlarımıza hizmeti sürdüreceğiz. Büyük emekler vererek bu kermesi hazırlayan bacılarımız, ablalarımız ve annelerimize huzurlarınızda teşekkür eder, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım" şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir