• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
`İşgalin Gölgesinde Ziyaret İşgalciye Hizmettir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Kudüs kentinin işgal altındayken ziyaret edilmesini reddeden görüşünü bir kez daha yineleyerek, bu tür ziyaretlerin kendini barışın öncüsü ve dinlere saygılı göstermek isteyen işgal rejimine bedava hizmet olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi Basın Bürosu tarafından konuyla ilgili yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi`ne de ulaşan bildiride, Kudüs`ün ve Mescid-i Aksa`nın himayesi için resmi ve sivil düzeyde acilen harekete geçilmesi çağrılarının yapıldığı bir dönemde işgal rejimi vizesiyle ve işgal askerlerinin koruması altında Kudüs`e ve Mescid-i Aksa`ya yapılan ziyaretlerin reddedildiği ve bu tür ziyaretlerin işgalcinin propagandasına hizmet olduğu vurgulandı.

Bildiride ayrıca, Siyonist işgal yönetiminin Kudüs`ün İslami kimliğini değiştirmek için yürüttüğü Yahudileştirme faaliyetlerine ve Filistin halkına yönelik baskı ve saldırılarına dikkat çekildi.

İşgalin gölgesinde Kudüs`e ve Mescid-i Aksa`ya yapılacak her ziyareti işgalciyle ilişkileri normalleştirmek kabul eden Hamas, İslam ümmeti ile resmi ve sivil kurumlarını Siyonist işgal rejimini boykota ve Kudüs halkının direnişine destek olmaya davet etti.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir