• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Beraberinde AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte Malatya Valiliği`ni ziyaret edip Vali Vekili Murat Çağrı Erdinç`le görüşen Bakan Şimşek, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Şimşek, memur maaş farklarının ödenmesinin gecikmesiyle ilgili soruya karşılık şunları söyledi, "Anayasa ile ilgili uyum yasası ve müzakereler yapıldı. Müzakereler biter bitmez memurumuza toplu sözleşme sonucunda ortaya çıkan farkları da vereceğiz. Biz, Hadis-i Şerif`te ifade edildiği gibi `Çalışanımızın alın teri kurumadan` kendisine hak ettiği maaşı vereceğiz. Gecikme varsa, bu Maliye Bakanlığı ve bütçe kaynaklı değil. Burada zaten sorun yok. Enflasyon farklarını verdik, yüzde 2,7 civarında. Tabi yeni artışlardaki fark da verilecek."

Sigaraya 1,5 TL sağlık zammı yapılacağı söylentileriyle ilgili soruyu cevaplayan Bakan Şimşek, "Öyle bir şey yok, nereden çıkarıyorsunuz? Sigara üzerinden, alkollü içkiler üzerinden ve ithal otomobiller üzerinden olsun vergileri geçen yıl arttırdık. Şu anda gündemimizde sigaraya ilave 1,5 TL vergi getirilmesi söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Bakan, Malatya`nın yeni teşvikte 4. bölgede kalmasıyla ilgili eleştirilerle ilgili de, "Sektörel yaklaşımlar var, genel bölgesel teşvikler var. Malatya 4. bölgede kaldı diye kendi kendinize değerlendirmeler yapıyorsunuz ama fazla anlamlı değil. Yeni teşvik sisteminde bölgeler arası dengesizliği gözetiyoruz. Malatya 4. bölge ancak, Organize Sanayi Bölgesi`nde (OSB) yatırım yaparsanız 5. bölgedesiniz. İthalatı yoğun ürünü Türkiye`de Malatya`da üretmeye kalkarsanız, 5. bölge desteği veriliyor. Malatya avantajlı bir noktadadır. Birçok ilden daha güçlü konumdadır" şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek, Yıldıztepe`de hazineye ait yerin Malatya Belediyesi`ne verilmesiyle ilgili de gerekli görüşmelerin yapıldığını kaydetti.